На проведена среща днес на главния прокурор Сотир Цацаров и

...
На проведена среща днес на главния прокурор Сотир Цацаров и
Коментари Харесай

Сотир Цацаров подписа със сръбския си колега Загорка Доловац Меморандум за разбирателство и сътрудничество

На извършена среща през днешния ден на основния прокурор Сотир Цацаров и сръбския му сътрудник Загорка Доловац в Белград беше подписан Меморандум за съгласие и съдействие сред двете прокуратури.

Документът планува взаимоотношение в границите на юрисдикциите на двете страни и при съблюдаване на задължения, произлизащи от интернационалните правни актове. Страните се съгласяват да си сътрудничат в обмена на информация и при осъществяване на претенции за правна помощ в обсега на международно-правното съдействие по наказателно-правни въпроси.

Предвижда се съдействие в региона на проведената престъпност, корупция, тероризъм, трафик на опиати, оръжия и хора, нелегално превеждане на хора през граница, изпиране на пари, конфискация на приходи, добити от незаконна активност, киберпрестъпност и други, при съблюдаване на всички процедури по дискретност, според настоящите законодателства на страните.

Меморандумът за съгласие не визира правата и отговорностите, произлизащи от други настоящи междудържавни съглашения.

Това е първият Меморандум, който урежда съдействието сред българската и сръбската прокуратури.

На срещата сред българската делегация, водена от Цацаров и сръбските им сътрудници беше подчертана значимостта на съдействието сред двете прокуратури. Подобни връзки са от основно значение в битката против проведената престъпност и корупцията, стана ясно по време на срещата.
Всички въпроси от съвместен интерес могат да бъдат решени единствено в светлината на общи старания, обявиха Доловац и Цацаров. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР