На процеса, известен като опит за държавен преврат в Черна

...
На процеса, известен като опит за държавен преврат в Черна
Коментари Харесай

Главният специален прокурор на Черна гора Миливое Катнич се опасява, че ГРУ ще го отрови

На процеса, прочут като опит за държавен прелом в Черна гора, основният специфичен прокурор Миливое Катнич отхвърли да вземе документ, за който се твърди, че е получен от съветските държавни органи. Катнич сподели, че е належащо да се направи химически разбор на документа, защото се опасява, че съветското военно разузнаване ГРУ ще го токсини, написа сръбският вестник "Блиц ", като се базира на черногорските радио и телевизия.

Документът бе предаден от юриста на отбраната Мирое Йованович, който сподели, че той доста ще повлияе на процедурата.

Специалният прокурор Катнич отказал да вземе документа и изискал да му се направи химически разбор.

"Необходим е химически разбор, да не ни отровят тези от ГРУ. Това е спектакъл ", споделил той.

Адвокат Йованович изискал пауза, с цел да може съдът да вземе решение по отношение на документа, който съобщи на съдиите.

През ноември 2016 година Катнич съобщи, че група жители на Сърбия, Черна гора и Русия са се пробвали да извършат терористичен акт на 16 октомври 2016 година, в деня на парламентарните избори в Черна гора. По думите му уредници на тази група са съветски националисти, които считали, че властта отпред с премиера Мило Джуканович не може да се смени посредством избори, а би трябвало да бъде свалена със мощ. Арестувани бяха и 20 жители на Сърбия по съмнение, че подготвяли терористични актове.

Сред упрекнатите в опит за тероризъм са и съветските жители Едуард Шишмаков /Широков/ и Владимир Попов, които са съдени задочно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР