На протестите в София вчера е имало 18 задържани и

...
На протестите в София вчера е имало 18 задържани и
Коментари Харесай

Главсекът на МВР: Има платени провокатори на протестите

 " На митингите в София през вчерашния ден е имало 18 арестувани и 3-ма потърпевши служители на реда. Двама от задържаните са престъпно проявени, формирани са две каузи ", изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

" В " Росенец " е същото. Две групи на две политически сили. Не ги пускаме, тъй като ще се сбият. Тогава ние ще сме отговорни. Моята оставка е елементарно да бъде призната. Защо би трябвало Министерство на вътрешните работи да са отговорни? Да не мислите, че на тези момчета им е елементарно? ", попита основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Има избори. Утре като пристигна някой различен на власт, тези служители на реда отново ще са на улицата. Те пазят страната. Нека всички да го схванат. Никой от служителите на реда нямат нищо срещу от спокойно протестиращите хора ", безапелационен бе Иванов.

Той уточни, че полицията е имала информация, че ще има платени провокации в столицата. Минималната сума била 40 лева Иванов не уточни кой е платил за провокациите, единствено изясни, че по оперативна информация парите идват от обвинени, които са отвън България. Заради ударите към служителите на реда има един чиновник на реда със счупена ръка. Други били заливани със алкохол.

" Нашите планове са доброжелателни, ние сме там, с цел да опазваме реда ", уточни пък шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР