На протестите през 90-те години имаше голям заряд, едно голямо

...
На протестите през 90-те години имаше голям заряд, едно голямо
Коментари Харесай

Румен Христов: Да затваряш възлови кръстовища не ми се струва много демократично

На митингите през 90-те години имаше огромен заряд, едно огромно очакване от всички, имаше окупационни стачки, опити за затваряне на автомагистрали, само че обстановката беше доста рискова, беше на ръба на революция. Това показа в изявление за " Офанзива " по Канал 3 ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

" Сега нещата са малко по-различни, само че да – всеки има право да стачкува. Обаче някак си да затваряш основни кръстовища не ми се коства доста демократично, това не са обществени митинги. Когато приказваме за правова страна, е хубаво когато тези, които стачкуват, да съблюдават тези неща'', сподели още той и уточни, че съставянето на вероятно служебно държавно управление не може да се смята за панацея.

Премиерът е този, който взема решение дали да има или да няма промени в кабинета. Не знам какъв беше резултатът от тези смени, само че това си е негово решение, сподели още Румен Христов, съобщи Новини.бг. " Президентът не може да бъде обект на следствие от страна на прокуратурата за интервала, в който той е президент. Бившите президенти и вицепрезиденти обаче могат да подлежат на правосъден контрол'', изясни той във връзка със мнението на Конституционния съд по отношение на питането на основния прокурор дали настоящ президент може да предстои на следствие. Логично е да намерим общ език за явяване на парламентарните избори с ГЕРБ, разгласи водачът на десницата и добави, че някогашните сътрудници на Съюз на демократичните сили от дълго време завиха наляво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР