На протестите от последните дни има и лица, които търсят

...
На протестите от последните дни има и лица, които търсят
Коментари Харесай

Младен Маринов: Протестиращи търсят конфронтация с полицията

На митингите от последните дни има и лица, които търсят намерено борба с полицейските чиновници, разгласи в изявление за bTV вътрешният министър Младен Маринов.
 Сблъсък сред протестиращи против високите цени на горивата във Варна
Той даде образец с Варна, където 19-годишен протестиращ е хвърлил пиратка и е напръскал със сълзотворен спрей чиновници на реда. Полицаите не са съществено потърпевши. Извършителят е открит и законът ще се приложи, увери министърът.

Маринов разгласи, че някои от демонстрациите са били регламентирани, а други – не. „ Там, където няма уредник и няма заявление в общината, няма с кого да беседваме и постоянно се намират провокатори ”, каза той.

Маринов определи като позитивен отчета на Европейската комисия за страната ни.

„ Показател 6, който касае проведената престъпност, краткотрайно е затворен, което може да се оцени като справедлива позитивна оценка за всички старания през годините ”, изтъкна той.

Вътрешният разяснява и къде са сега семействата Баневи и Арабаджиеви след гръмките акции и следствия.

„ Семейство Баневи са арестувани, откакто са оповестени за търсене с Европейка заповед за арест. В момента френски съд преглежда настояването за предаване на българската страна. е можем да даваме периоди на съда. Това е правосъден развой, който би трябвало да мине ”, обяви той.

Ветко и Маринела Арабаджиеви към момента се търсят с Европейска заповед за задържане, със заповед за задържане в Интерпол и всички вероятни интернационалните механизми, обясни Маринов.

„ В непрекъсната връзка сме с дирекцията, която реализира интернационалния продан на информация. Всеки сигнал се ревизира, имаме сигнали, които не се удостоверяват ”, посочи вътрешният министър, като добави, че имало сигнали да вземем за пример за Франция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР