На протест, свикан от партия Възраждане, пред сградата на Народното

...
На протест, свикан от партия Възраждане, пред сградата на Народното
Коментари Харесай

Възраждане поискаха оставката на Петков и извънредни избори

На митинг, призован от партия " Възраждане ", пред постройката на Народното събрание желаеха оставката на държавното управление на Кирил Петков. Според протестиращите кабинетът се е провалил във всички сфери на ръководството, съобщи БНР.

Демонстрантите развяваха българския трибагреник и флагове на партия " Възраждане ".

Според протестиращите държавното управление на Кирил Петков се е провалило в ръководството на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, в сравнение с вътрешните проблеми в България.

От партията на Костадин Костадинов показаха позиция, че Петков би трябвало да подаде оставка, да има нови избори и по-късно " Възраждане " да стартира да ръководи според националните ползи на страната.

" Ако някой си мисли, че тези – сегашните ръководещи, като отидат на избори и споделят всички тези неща,... грубо се лъжат. Българският народ ще ги нокаутира, а по-късно, по-късно ние ще ги вкараме в пандиза, където им е мястото ", съобщи Костадинов в речта си пред протестиращите.

" В момента ни ръководят едни марионетки, които са подготвени да обслужват непознати ползи. Стоките ще доближат до 50 на 100 нарастване ", сподели участник в демонстрацията.

На паметника пред Народното събрание беше окачен огромен транспарант с надпис " Те погребаха България ", както и различен с апел за оставка на Петков.

Движението през центъра на столицата беше затруднено. Около 20:00 часа антиправителствената проява се насочи към постройката на Столичната община. Там породи напрежение сред полиция и протестиращи. Демонстрантите донесоха железна стълба пред постройката на общината в опит за повторно да смъкват украинското знаме от фасадата. Стълбата беше прибрана от полицията, което провокира напрежение и протестиращите се пробваха да раздерат полицейския кордон. Някои се пробваха да преобърнат кола на жандармерията.
На българските държавни институции не би трябвало да има флагове на непознати страни, тяхното място е в посолствата, сподели Костадин Костадинов.
" На тази българска, публична,общинска институция, на един от знаците на столицата и на един от знаците на България сега се вее непознато знаме, както прилича на една окупирана страна ", съобщи той

След зародилото напрежение пред Столичната община, митингът на партия " Възраждане " се придвижи на Орлов мост и блокира основното столично кръстовище,. Десетки членове и симпатизанти на партия " Възраждане " стачкуваха и във Варна - пред постройката на регионалната администрация.

Те носеха национални и партийни флагове и закачиха транспарант с надпис " Оставка " на постройката на администрацията.

В поддръжка на общонационалния митинг, проведен от партия " Възраждане ", и силистренци показаха своето мнение, излизайки на улицата.

Те се оповестиха срещу решението на Народното събрание за даване на военнотехническа помощ на Украйна.

" Възраждане " в Силистра показаха мнението си по по-различен метод - с автошествие, в което се включиха десетина автомобила. Те минаха по централните градски булеварди с надути клаксони и с развети флагове.

Николай Николов, представител на локалната конструкция на политическата партия, съобщи, че е срещу вкарването на България във войната сред Русия и Украйна и бе безапелационен, че митингите ще продължат.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР