На протест пред Министерския съвет ще излязат представители на малки

...
На протест пред Министерския съвет ще излязат представители на малки
Коментари Харесай

Представители на малки централи протестират пред Министерския съвет

На митинг пред Министерския съвет ще излязат представители на дребни централи, работещи с сила от възобновими източници, с мощ под един мегават. Те упорстват за преустановяването на двойния стандарт, който, съгласно тях, ги слага в неравнопоставено състояние с огромните производители. Протестиращите показват, че поради тази процедура неведнъж се завишава цената на тока.

Малките производители на ток от фотоволтаични уреди са недоволни, че и след последните промени в Закона за енергетиката остават тенденциозни по думите им разпореждания, които към този момент са довели 50 от компаниите до банкрут. Възраженията им са против определянето на изкупните цени от Народното събрание три пъти под себестойността на производството и срещу двойния стандарт при използването на избрани текстове от закона, споделя Павлина Трифонова от Съюза на европейските производители на зелена сила:

„ Да се съблюдава фактически вярно законът и да бъде прибавен към компаниите, които фактически имат двойно финансиране, т.е. при тях се получават по този начин, че те получават и преференциална цена, и са употребили държавна европейска помощ за своето създаване, а не, както тези дребните по програмата за развиване на селски региони за откриване на работни места “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР