На пропутинската партия Възраждане“ очевидно е дадена заповед да клати

...
На пропутинската партия Възраждане“ очевидно е дадена заповед да клати
Коментари Харесай

„Възраждане“ пак тресе парламента. Изгони Божанков от трибуната и провали заседанието с кеф


На пропутинската партия „ Възраждане “ явно е дадена заповед да клати Народното събрание при всеки комфортен случай, с цел да пречи на работата му и да отсрочва до последно проевропейските закони и дейности, оповестени за предпочитани за Народното събрание от ръководещите обединения ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Агресивните депутати от групата на Костадинов заформиха следващ скандал в пленарна зала, като не дадоха на Явор Божанков от Политическа партия да се изкаже от парламентарната естрада.

Заседанието бе прекратено за 20 минути, откакто Божанков бе компактно обкръжен от безпардонни представители на парламентарната група на „ Възраждане “, които съвсем го избутаха от трибуната с солидното си наличие и непрестанни викове. Водещият на пленарното съвещание – ръководителят Росен Желязков, даде отмора, с цел да уталожи пристрастеностите.

Скандалът сред „ Възраждане “ и „ Продължаваме промяната “ обаче продължи и в коридорите на Народното събрание. Кирил Петков отиде в стаята на „ Възраждане “, с цел да помоли за почитание към народните представители от неговата група, само че беше жестоко изпъден от Костадин Костадинов.

След почивката ръководителят на Народно събрание наложи неодобрение на Георги Георгиев, Деян Николов, Емил Янков, Стоян Таслаков, Славчо Крумов и Костадин Костадинов за нарушение на реда в залата.

Уважаеми сътрудници от „ Възраждане “, това, което вършиме е противоконституционно – обърна се Росен Желязков към тях. – Думата единствено аз мога да я давам, единствено аз мога да я лишавам “, подсети им той.

Те обаче, отпред със своя предводител, не се съобразиха с думите му и Желязков в профил Костадинов от съвещанието. Това породи още по-голямо напрежение в залата и ръководителят на Народното събрание бе заставен да закрие съвещанието. Което и целяха от „ Възраждане “.

Така партията, която желае да ни вади от Европейския съюз и НАТО, с цел да ни сближи с към този момент проваления евразийски план на Путин, сътвори рисков казус. Лидерът на „ Възраждане “ Костадинов удостовери поръчката си отпреди седмица, че неговите юнаци няма да позволен изявления на депутатите от ПП-ДБ Манол Пейков и Явор Божанков от парламентарната естрада.

„ Тези хора няма право да приказват. Всеки път, когато тези двамата се появят на трибуната, ние ще създадем всичко належащо, с цел да не приказват повече “, съобщи Костадинов.

Това може да се окаже сериозен проблем освен за парламентарното председателство, само че и за целия депутатски състав. Никой депутат не може да не разрешава на различен да приказва от трибуната, тъй като на депутатите това им е част от отговорностите – да приказват.

А когато цяла парламентарна група се хвърля да нарушава свободата на словото, това може да докара до съществени и непредвидими последствия – каквато в действителност е задачата на така наречен „ Възраждане “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР