На продължили по няколко часа заседания през последните два дни

...
На продължили по няколко часа заседания през последните два дни
Коментари Харесай

ОПЕК+ съгласува ново съкращаване на добивите на петрол

На траяли по няколко часа съвещания през последните два дни организацията ОПЕК и няколко страни, добиващи и преработващи нефт отвън нея, се договориха за в допълнение редуциране на количеството, което извличат, с цел да задържат по-високи цените на международния пазар.

Срокът, за който се преговаряше във Виена, е първото тримесечие на 2020 година и общото редуциране е 500 хиляди барела дневно. Руският дял е 70 000 барела.

Резултатът, представен от " Файненшъл таймс ", се получава от изчисляването на квоти за всяка от страните. Като се добави и предходни сделки общият размер е 1.7 млн. барела дневно по-малко. Саудитска Арабия заяви, че непринудено е решила да понижи добивите си с 400 000 барела дневно, а това значи краен резултат от 2.1 млн. барела. Рияд е подготвен да усили още повече своето редуциране на добивите, в случай че останалите страни съблюдават квотите си, настояват източници на " Файненшъл таймс ".

За Русия квотата е 300 000 барела дневно, сподели министърът на енергетиката Александър Новак, представен от ТАСС. Договореното за руснаците целево ниво е 10.398 млн. барела дневно без така наречен кондензат. Според него саудитската квота е 9.744 млн. барела дневно и тя включва и кондензата. Новак сподели още, че се следи закъснение в растежа на добивите на така наречен шистов нефт в Съединени американски щати.

Но съгласно " " Файненшъл таймс " въпрек иновите ограничения свръхпредлагането може да не изчезне от пазара. Причината са забележителните запаси от шистов нефт в Съединени американски щати и опцията страни отвън съглашението ОПЕК+ да усилят добивите си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР