На Пристанище-изток в Русе пристигнаха 17 тролейбуса втора употреба в

...
На Пристанище-изток в Русе пристигнаха 17 тролейбуса втора употреба в
Коментари Харесай

17 тролея пристигнаха в Русе по вода

На Пристанище-изток в Русе дойдоха 17 тролейбуса втора ръка в чудесно техническо положение, които ще обновят част от автопарка на русенския градски превоз.

Пет от транспортните средства са от Лозана, Швейцария. Те са с доста положителни екплоатационни качества и са добре познати на общинския транспортьор в Русе.

12 са от Билзен, Белгия. Те са нископодови и с механични рампи за инвалиди и детски колички. Всичките 17 тролейбуса бяха превозени първо с извънгабиритни платформи до град Пасао, а след това бяха натоварени на ферибот и превозени до река Дунав.

След приемането на тролейбусите в депото, те ще преминат главен механически обзор и обслужване, ще бъдат съоръжение със системи за таксуване и следене. В рамките на идващите 10 дни първите от тях ще стартират да извършват постоянни курсове по транспортната скица на Русе.

Общината с партньорство с Общински транспорт-Русе ще кандидатства и с планово предложение за закупуване на чисто нови електрически рейсове и тролейбуси за публичния превоз.

Максималният на размер на безвъзмездната помощ за общината е 39 млн. лева, с които да се закупят сред 30 и 40 чисто нови нови електрически рейсове и тролейбуси.

Едно от изискванията на процедурата е сдружението, което обслужва тролейбусния превоз на Русе, да е общинско. Това изискване е изпълнено, което дава опция да се кандидатства за финансиране.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР