На пресконференцията по повод старта на Стъпка 5 от работата

...
На пресконференцията по повод старта на Стъпка 5 от работата
Коментари Харесай

Представиха Визия за София със 70 специфични цели за развитието на града

На конференцията във връзка старта на Стъпка 5 от работата по основаване на дълготрайната тактика за развиване на София и крайградските територии - " Визия за София ", която се организира в Sofia Lab през днешния ден, бяха показани близо 70 характерни цели за развиването на града и повече от 450 ограничения за тяхното осъществяване, оповестиха от пресцентъра на Столичния общински съвет, представени от Българска телеграфна агенция.

Визията бе показана през днешния ден от ръководителя на Столичния общински съвет Елен Герджиков и Любо Георгиев, началник на екип " Визия ", оповестяват от СОС.

Целите са резултат от експертна работа в първите четири стъпки от самодейността, в която бяха събрани, основани и оценени голям брой данни и информация за положението на града в направленията " Градска среда ", " Околна среда ", " Транспорт ", " Икономика ", " Управление ", " Хора " и " Идентичност и просвета ". В процеса на работа се организираха над 600 експертни срещи и събития, в които се включиха над 5600 представители на другите заинтригувани страни: политици, администрация, бизнес, неправителствени организации, деятели, откриватели, жители.

Започващата Стъпка 5 от Визия за София цели необятно обществено показване, разискване и нареждане на изведените оферти за цели и ограничения на " Визия за София ". Целта е да се мери ангажираността на жителите и другите заинтригувани страни към тях. На база на събраната противоположна връзка от необятната общност посредством разнообразни акции и информационни канали, ще бъдат допълнени, финализирани и подредени по приоритет дълготрайни и краткосрочни стратегически цели за развиване на града. Всички жители са поканени да се включат в самодейността посредством разнообразни информационни интензивности, които предстоят. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР