На пресконференция в ГД „Национална полиция“ министърът на вътрешните работи

...
На пресконференция в ГД „Национална полиция“ министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Изненадани сме от броя лица, които се занимават с купуване на гласове

На конференция в Групово дело „ Национална полиция “ министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че в последните два месеца има засилена интензивност във връзка с противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборните политически права на българските жители.

" Тези старания дадоха ярки резултати, които спрямо предходните ни разрешават да кажем, че предходното управление на Министерство на вътрешните работи не е полагало такива старания за противопоставяне на този тип престъпност ", сподели Рашков.

До 4 април има няколко формирани каузи, против партии, които не са някогашни ръководещи, сподели той. Рашков попита за какво в този момент има 6-кратно нарастване на броя на формираните досъдебни производства, спрямо интервала до 4 април. Въпреки че са подадени към 1000 сигнала за изборни закононарушения.

Според Рашков практиката да се купуват гласове от дълги години се е утвърдила. Поради бездействието на способените държавни органи тя се е развивала и е упражнявала необезпокоявана от никого. Една от аргументите да се записват триумфи е точно това успокоение, сподели той.

" Изненадани сме от броя лица, които се занимават с такава незаконна активност. Например регионите Гурково, към Стара Загора, Хасковска област, Твърдица - са наситени с лица, които се занимават с тези действия. Покупката било с лв., било по различен метод на гласове, които да се насочват към една или друга политическа партия ", сподели вътрешният министър.

Търговците на гласове си служат с разнообразни подходи, добави още той. Станало е ясно, че на българските жители са давани - самун, дърва, брашно, леща и други хранителни артикули, несъмнено и пари в размер 30 - 50 и повече лв..

" Ето по какъв начин се бие съперника - оня, който разполага с по-голям финансов запас, ще бие другия. И това се назовава политическа битка ", сподели Рашков.

Според него бедността е средство за реализиране на политически цели в предизборното съревнование.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР