На пресконференция в Брюксел след преговорите с натовските страни руският

...
На пресконференция в Брюксел след преговорите с натовските страни руският
Коментари Харесай

Москва: Разширяването на НАТО не премахва разделителните линии, а ги премества

На конференция в Брюксел след договарянията с натовските страни съветският зам.-министър на външните работи Александър Грушко се разгласи за изработването на нова архитектура за сигурност в Европа с аргумента, че сегашната не регистрира ползите на Русия.

След срещата на Съвета НАТО - Русия в централата на Алианса в Брюксел съветският заместник-министър разяснява, че сред Северноатлантическия пакт и Русия към момента има доста фундаментални несъгласия.

Грушко повтори позицията на Москва, че разширението на Алианса на изток би трябвало да бъде прекъснато и носи опасности за европейската сигурност:

„ Винаги сме казвали, че разширението на НАТО не взема решение проблемите в региона на сигурността. Разширяването на НАТО не отстранява разграничителните линии, а ги реалокира в посоката, в която се уголемява.

Грушко съобщи, че Русия е подготвена да прибегне до военно-технически ограничения, в случай че сигурността ѝ бъде застрашена. Попитан дали е допустима деескалация на границата с Украйна, където са ситуирани към 100 000 съветски бойци, той отговори утвърдително и добави:

„ Преди всичко киевските управляващи би трябвало да бъдат принудени да изпълнят напълно и абсолютно Минските съглашения, които са част от интернационалното право след приемането на резолюция №2052 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР