На пресконференция тази вечер, новият кмет инж. Румен Томов заяви

...
На пресконференция тази вечер, новият кмет инж. Румен Томов заяви
Коментари Харесай

Кметът Р.Томов: Общината е в изключително затруднено финансово състояние. Прекратявам договорите с медиите


На конференция довечера, новият кмет инж. Румен Томов съобщи пред публицисти, че община Благоевград е в съществено финансово усложнение, само че не пожела да огласи детайлности на този стадий, по отношение на аргументите.

“ В момента тече проверка и когато стане ясно всичко, медиите ще получат цялостната информация за положението, в което се намира общината, както и какви са аргументите довели до това. “, сподели Томов.

Видео:

https://www.youtube.com/watch?v=fzkayzJ-laI&feature=emb_title

Той съобщи още, че чиновниците нямат причина за терзание, защото сигурно ще получат заплати, като посочи това като приоритет.

„ До края на седмицата ще бъдат оповестени имената на новите заместници на община Благоевград. Четири заместник-кмета. До в този момент е назначен единствено един- Ясен Попвасилев. Що се отнася до структурата на общината и по-надолу- дирекция, отдели и така нататък това ще стане ясно след утвърждение от Общинския съвет, избора на ръководител и по-късно одобрение„., съобщи кметът.

Категоричен бе, че има подготвена конструкция, която обаче ще може да се осъществя, едвам откакто мине на гласоподаване, през ОбС-Благоевград. Това по кое време ще се случи, сега е мъчно да се каже, поради неналичието на определен ръководител на съвета. Томов изрази вяра, че този избор ще стане факт скоро и няма да се наложи, да се чака месеци.

Той показа, че е не е последовател и на системата, при която се отстраняват хора от всеки нов кмет, с цел да се назначат нови и съобщи, че всеки, който е експерт и си прави работата, ще продължи да го прави, същото не може да се каже за тези, които не схващат от работата си и просто заемат някаква позиция. Това пристигна в отговор на въпроса, да ли ще остави хора от екипа на предходния кмет и в своя. Относно спекулациите, че ще употребява напълно екипа „ Камбитов “, защото нямал собствен подобен, Томов е безапелационен, че изказванията почиват само на догатки, целящи избрани реакции, а не на обстоятелства.

Кметът съобщи, че ще предложи на ОбС-Благоевград закриването на общинско сдружение „ Благоевград фест “ ЕООД, откакто завърши проверката му. Такава ще бъде направена и на останалите сходни сдружения в общината.

„ Ако общинските съветници вероятно не се съгласят, да се закрие сдружението, ще би трябвало да намерят вид, посредством който да го финансират. Аз считам, че би трябвало да бъде прекратена активността му. “, безапелационен бе Томов.

Новината, която изненада доста от публицистите бе, че договорите за медийно обслужване ще бъдат прекъснати, считано от декември, откакто се изплатят последно дължимите за сегашния месец суми. „ Не считам, че има потребност от тях, не съм последовател на идеята-кметът да си купува медиен комфорт. Вие, би трябвало, както се споделя „ да ме разпъвате на кръст “, когато нещо не е както би трябвало “, сподели още Томов. Според новия кмет, изключително на фона на финансовото положение на общината, сходни заплащания са повече от непотребни. Новината бе посрещната с поздравления от част от присъстващите публицисти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР