На пресконференция от Центъра на анализи и маркетинг оповестиха данните

...
На пресконференция от Центъра на анализи и маркетинг оповестиха данните
Коментари Харесай

Център за анализи и маркетинг: При избори днес ГЕРБ печели, "Воля" остава извън парламента

На конференция от Центъра на разбори и маркетинг оповестиха данните от последното им изследване за обществено-полиитческата обстановка в България, съобщи кореспондент на Novini.bg

Традиционно най-голям % от интервюираните са дали отговор, че главният проблем в страната са ниските приходи - 70%, следвани от безработицата – 41.6% и опазването на здравето – 39.5%.

След като през последните месеци се заприказва интензивно за корупция по високите етажи на властта, този проблем измества даже престъпността и се подрежда на четвърто място – 37.2%.

Данните от проучването сочат, че с максимален рейтинг на доверие остава президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила – 60.9%, следван от омбудсмана Мая Манолова – 60.4%, кмета на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила – 50.7%, и премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила - 41.7%. Забелязва се, че Мая Манолова подвига доста своя рейтинг през последните месеци поради дейната си активност.

Класацията на министри с най-големи гафове оглавява Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и... към профила, следван от Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила. Голям % от интервюираните считат, че Симеонов би трябвало да подаде оставка.

На въпрос "За кого щяхте да гласувате, в случай че парламентарните избори бяха през днешния ден ", максимален % от запитаните дават отговор: ГЕРБ – 25.9%. На второ място се подрежда Българска социалистическа партия с 22.4%, следвана от Движение за права и свободи – 5,1%, Обединени патриоти – 4.4%, Реформаторския блок – 3.1%, и "Воля " – 0.8%

Прави усещане, че съгласно данните двуполюсният модел на ръководство се ускорява, процентът на Обединени патриоти понижава, а партията на Веселин Марешки остава отвън Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР