На пресконференция министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи за

...
На пресконференция министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи за
Коментари Харесай

Рашков: Вместо Хемус, се изграждали луксозни вилни селища

На конференция министърът на вътрешните работи Бойко Рашков заяви за скандални обири от парите, планувани за строителството на Автомагистрала „ Хемус “, съобщи.

АПИ е превела предплатено на държавното сдружение „ Автомагистрали “ 400 милиона лв. за доставка на материали и машинизация за лот 7,8 и 9 от „ Хемус “.

„ За тях няма Подробен устройствен план въобще, само че сумите са отпуснати. „ Автомагистрали “ ЕАД е превела на сдружение предплатено заплащане в размер на 84 милиона и близо 500 000 лева за лот 8 на „ Хемус “, все пак. При постъпването на предплатените средства, те са употребявани от пътния строител. В края на 2020 година е закупен парцел в центъра на София за сума от над 27 милиона. Там се правят дейни строителни действия. На съответния лот номер 8 няма активност и за 1 ст. През септември – 14 милиона и 280 000 лева се подреждат към строителство на жилищни и нежилищни здания. Непосредствено след приемането на средствата, 950 000 лева се превеждат по персонални сметки на притежателите с съображение дял. В края на август 2020 година 12,54 млн. лева, които са планувани за лот 8, се превеждат на сдружение, което е превело 8 милиона и 450 000 лева към персонална сметка на физическо лице с съображение контракт. Няколко месеца по-късно сдружението приключва активността си, преобразува се в друго. През декември се превеждат 30 милиона лв. за закупуване на сдружение. Получена е информация, че лицата, получили суми по дял и контракт, пренареждат средства по сметки в ОАЕ. Собствениците на част от сдруженията, получили средства от лот 8, са идентични “, разкри Бойко Рашков.

Вътрешният министър акцентира, че това не се е случило по време на настоящето държавно управление.

На въпрос дали Гроздан Караджов от Има Такъв Народ има връзка с тези схеми, Рашков съобщи: „ Не мога да настоявам, че има сходна връзка. Би било прекомерно мощно. Нямаме такива данни към сегашния миг. Но мога с огромна степен на увереност да кажа, че методът, по който се приготвя разходването на тези големи бюджетни средства за автомагистралите не планува безусловно никакви гаранции, че тази скица няма да се повтори и вместо пътища и автомагистрали, да се построяват сходни първокласни вилни селища и парцели в София “.  

Очаквайте детайлности!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР