На пресконференция, която се проведе в моркста ни столица, бе

...
На пресконференция, която се проведе в моркста ни столица, бе
Коментари Харесай

Варна ще има най-модерното рибарско пристанище

На конференция, която се организира в моркста ни столица, бе обявено, че новото рибарско пристанище в околност Карантината в " Аспарухово " ще бъде най-модерното по Северното Черноморие. То ще включва наличен рибен ресторант и неповторима панорамна площадка на покрива на триетажната постройка, която следва да бъде издигната. Проектът предвижда  зони за разходка и отдих. 

Това заяви ръководителят на плана Румяна Гороломова. По нейните думи, новата зона няма да засегне по никакъв метод постройките на риболовците, които сега населяват територията в съседство. 

Общата стойност на плана е 13 737 263 лева, само че заради по-ниска оферта при избора на реализатор средствата са понижени с към 150 000 лева. 
Той предвижда пристанището има обходен път по кейовете с широчина 6 метра от всички страни, допускащ достъп и краткотрайно прекъсване на превоз, и 1 метър за инфраструктура - колонки за ток, вода, изпомпване на вода и отпадни води, пожарни хидранти, осветителни стълбове и др. 
За посетителите се предвижда пешеходна алея с дължина към 100 метра, ширина 5 метра и кота 2 метра над морската вода като самобитно уголемение на плажа, която се отделя от територията на пристанището с висок ограден парапет. Предвидени са две панорамни площадки. 

Румяна Гороломова разгласи, че основната цел на плана е след модернизацията на съществуващото рибарско пристанище да бъде обезпечено дейно, регламентирано, несъмнено и хигиенично разтоварване, предпазване, продажба и спедиция на уловената риба и водни организми. 
Очаква се да бъдат разкрити 17 нови работни места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР