На преки вътрешни избори да се избора не само лидера

...
На преки вътрешни избори да се избора не само лидера
Коментари Харесай

Социалисти предлагат кандидатите на БСП за депутати да се определят на вътрешни избори

На директни вътрешни избори да се избора освен водача на Българска социалистическа партия, само че и ръководителите на локални структури, както и претендентите за народни представители, евродепутати и президент. Такива промени в устава на партията оферират двадесет социалисти в послание до новия 50-и конгрес, изборът на чиито делегати тече сега.

" Само това би довело до коренно демократизиране на Българска социалистическа партия ", сподели някогашният зам.-председател на Българска социалистическа партия Янаки Стоилов, който е един от основателите. Според него " директният избор единствено на водач няма да докара до повече народна власт, а до увеличение на неговата власт ".

Сред подписалите обръщението са хора от Българска социалистическа партия, които не могат еднопосочно да бъдат избрани като част от вътрешната съпротива на Корнелия Нинова - Петър Мутафчиев, Костадин Паскалев, Донка Михайлова, Ваня Добрева, Лъчезар Костов, Димитър Генчев, Емил Костадинов, Ана Пиринска, Валентин Ламбев, Боян Ангелов, Явор Гечев, Емил Райнов и други Те споделят, че развиват тезите си в този момент, с цел да могат да се разискват на партийните конференции в този момент до конгреса.

В обръщението се желае да спрат опитите за опълчване на разнообразни генерации вътре в Българска социалистическа партия, както и да се сплоти целият неин капацитет, с цел да има действително разширение на въздействието й измежду обществото. Друго предложение е партийното развиване да става по морални качества.

" В управлението на партията на национално и локално равнище нямат място хора, които са подвластни от частни, корпоративни и непознати на българските ползи. Докато този въпрос не бъде решен, няма по какъв начин да се доближи високо публично доверие ", сподели още Янаки Стоилов.

Това искане евентуално е ориентирано към локални водачи като предприемача Георги Гергов, който от години е отпред на Българска социалистическа партия в Пловдив.

В обръщението се желае конгресът на одобри позиции по три въпроси - за бъдещето на партията, за предпочитаните области на политиката й и за продължение на измененията в устава в посоката, в която към този момент са почнали.

Според социалистите предпочитани политики на Българска социалистическа партия би трябвало да бъдат разрешаване на демографската рецесия, екологията и енергетиката. Те желаят още прогресивна данъчна система, минималната пенсия да бъде равна на формалния предел на бедността, както и единна система за хонорари в бюджетната сфера. В документа се споделя, че би трябвало да има референдум за присъединението на България към еврозоната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР