На предстоящите евроизбори сигурните партии, които ще изпратят евродепутати, са

...
На предстоящите евроизбори сигурните партии, които ще изпратят евродепутати, са
Коментари Харесай

Три наши партии влизат в Европарламента

На идните евроизбори сигурните партии, които ще изпратят евродепутати, са ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Това разяснява пред БНР Геновева Петрова от Агенция " Алфа рисърч ".

Наблюдава се обаче очевидно доближаване на позициите сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Предизвикателството пред ГЕРБ е, че измежду симпатизантите им има последователи на Европейски Съюз и немалка част евроскептици, до момента в който Българска социалистическа партия опозиционно не съумява да разшири кръга от поддръжка, само че активизират по-тесните си симпатизанти.

Има наклонност и срив на доверието за обединението " Обединени патриоти ", което ще окаже въздействие за евровота. Геновева Петрова разяснява, че не се следи обстановка към основаване на нов опозиционен политически индивид:

" Наблюдаваме малус за ръководещите, малус за опозицията и един неизползван бонус, само че дали този бонус ще бъде оползотворен от някой нов индивид, бил той по-популистки и антисистемен състезател, или пък назад - една по-смислена, рационална опция, която да бъде препоръчана на гласоподавателите, е рано да се каже. Ако пък не съумеят гласоподавателите да припознаят такава опция, те биха могли, въпреки и с отвращение, въпреки и с по-ниска поддръжка, още веднъж да гласоподават по метод, който да резервира статуквото такова, каквото го имаме сега ", сподели Петрова в изявление за предаването " Неделя 150 ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР