На предстоящата среща на върха на НАТО съюзниците са готови

...
На предстоящата среща на върха на НАТО съюзниците са готови
Коментари Харесай

Съюзниците от НАТО са готови да разгледат изпращането на миротворческа мисия в Украйна

На идната среща на върха на НАТО съдружниците са подготвени да прегледат изпращането на миротворческа задача в Украйна, заяви министър председателят на Полша Матеуш Моравецки, представен от изданието W Polityce.

" Това предложение е доста значимо. Украйна е суверенна страна и има право да кани на своя територия който изиска. Когато убиват дами и деца, когато убиват мирни поданици, тя има право да предложения войски от други страни.

Такава миротворческа задача несъмнено ще донесе мир и мир в по-голямата част от Украйна. Не мисля, че Путин ще се осмели да нападне НАТО. Това е самобитно предизвикателство към западните страни да мисляш по-мащабно, по-далновидно, да мисля по какъв начин да пазят Украйна. " - уточни Моравецки.

" Все повече възприемат концепцията, че украинците се борят за сигурността на цяла Европа ", установи Моравецки. По думите му, полската страна е разискала концепцията за миротворческа задача на НАТО с най-близките си съдружници и тя ще бъде показана на срещата на върха на НАТО.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР