На предстоящата си среща на върха в Брюксел страните-членки на

...
На предстоящата си среща на върха в Брюксел страните-членки на
Коментари Харесай

Засега ЕС не мисли да налага нови санкции на Русия

На идната си среща на върха в Брюксел страните-членки на Европейския съюз не имат намерение да вкарат нови наказания против Русия поради събитията в Керченския пролив. Това оповестява организация Bloomberg, съобщи БГНЕС.
Журналисти на организацията са се срещнали с черновата версия на документа, който, както се чака, би трябвало да бъде признат през днешния ден (13 декември) на срещата на Европейския съвет. От документа излиза наяве, че водачите на Европейски Съюз ще " изразят изключителна паника поради ескалацията в Керченския пролив и в Азовско море ", а също по този начин ще призоват за освобождението на украинските моряци и връщането на корабите. Освен това документът ще съдържа апел за обезпечаване на " безпроблемно прекосяване на всички кораби през Керченския пролив ". В изказването се споделя още, че " няма опрощение за потреблението на военна мощ от Русия ".
В него обаче на никое място няма опасност от въвеждането на нови наказания. В същото време се чака, че съществуващите наказания ще бъдат удължени.
Припомняме, че на 25 ноември три украински военни кораба бяха арестувани от съветския флот при опит да преминат през Керченския пролив. Според съветската страна, украинците не реагирали по никакъв метод на предизвестията на съветските патрулни кораби, че навлизат в непознати териториални води. Съответно е употребявано оръжие, а трима украински моряци са били леко ранени, оказана им е здравна помощ. Корабите бяха арестувани са в Керч. Води се наказателно дело за нарушение на държавната граница на Русия. Москва дефинира случилото се като провокация, украинските управляващи вкараха военно състояние, а Европейски Съюз и НАТО приканиха за деескалация на обстановката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР