На предстоящата през юли среща на върха на страните от

...
На предстоящата през юли среща на върха на страните от
Коментари Харесай

НАТО няма да покани Украйна за член през юли

На идната през юли среща на върха на страните от НАТО във Вилнюс няма да обсъждаме покана към Украйна за присъединение към алианса. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в петък след края на двудневното съвещание на министрите на защитата от алианса в Брюксел.

" Съгласни сме, че Украйна ще се причисли към НАТО и това е решение на Киев и съдружниците, Русия няма право на несъгласие ", добави той.

Докато стане член на пакта НАТО ще помогне на Киев да премине към цялостна съгласуемост с алианса, с цел да има дарба след края на войната да удържи бъдещо съветско нахлуване.

 Полша настоя пред Германия и Франция Украйна да бъде призната в НАТО Полша настоя пред Германия и Франция Украйна да бъде призната в НАТО

Представители на НАТО не един път са казвали, че до момента в който продължава войната Украйна не може да влезе в алианса, защото е срещу неговите правила да приема страни в спор.

Столтенберг уточни, че се планува връзките НАТО-Украйна да преминат на по-високо ниво и срещите сред Киев и алианса да станат равнопоставени в границите на двустранен съвет.

" Целта е първата среща на Съвета НАТО-Украйна да бъде във Вилнюс с президента Володимир Зеленски ", разясни той.

 НАТО може да отстрани някои от трудностите по пътя на Украйна към участие НАТО може да отстрани някои от трудностите по пътя на Украйна към участие

Важно е да увеличим нашата поддръжка за Украйна, сподели генералният секретар. Той означи, че началото на подготовката на украински летци за работа с изтребители F-16 от това лято дава опция такива машини да бъдат предоставени на Киев бързо.

Президентът Зеленски неколкократно изрази вяра Киев да получи предложения за участие в НАТО и да стартира договаряния за Европейски Съюз още тази година.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР