На предстоящата общинска сесия ще се вземе решение, дали да

...
На предстоящата общинска сесия ще се вземе решение, дали да
Коментари Харесай

Общински съветник посочи пример за отношението на държавата към културата

" На идната общинска сесия ще се вземе решение, дали да се даде общински парцел - помещение в „ Мересев “ ЕООД, за безплатно прилагане от Общински духов оркестър Стара Загора и Общински фолклорен отбор „ Загоре “. Това са знакови общински културни организации - и двете носители на ордена „ Св.Св. Кирил и Методий “ І степен и куп други оценки, популяризирали града ни в цяла България и зад граница.

 Искра Михайлова: На площадите сме хора, които отхвърляме да участваме в схеми и далавери Искра Михайлова: На площадите сме хора, които отхвърляме да участваме в схеми и далавери
Гневна съм. Признавам. Не притежавам политическото говорене и даже да звучи скандално, не се пробвам да го овладея. Чувствам се като във во...
Припомням, че общинското сдружение „ Мересев “ има активност главно в 3 посоки: шивашко произвеждане, направа на опаковки, печатарски и книговезки услуги.
Това ли е най-подходящото място, в което да се обитават културни организации - било то краткотрайно, както е в тази ситуация с отбор „ Загоре “ или за непрекъснато, както ще се окаже с духовия оркестър? "
Това пита общинският консултант от групата на Възраждане в Стара Загора.
" Може би в този момент е моментът да напомня, че преди година пред Общинска администрация и Общински съвет стоеше въпрос за закупуване на бившето кино “Вапцаров ” (за 350 хиляди лева.), което е безусловно в Станционната градина и на метри от ЖП гарата, чиито поправки са на стойност повече от 15 милиона лв. и текат сега. Това кино, читалище, културен дом - било е всичко това, е в пъти по-подходящ дом за културните ни организации. То е приютявало даже операта ни, когато постройката ѝ бе опожарена.
 Старозагорски съветници внасят устав за финансиране на новаторски културни планове Старозагорски съветници внасят устав за финансиране на новаторски културни планове
За разглеждане и за утвърждение по време на декемврийското постоянно съвещание на общинския съвет в Стара Загора ще бъде импортиран план на "...
Въпреки сантименталната и историческа стойност на постройката, нейната орис не заслужи даже спор, а за по-малко от 10 дни беше записана в рубрика “ненужни и нерентабилни постройки ”.
Пространството към ЖП гара и Станционна градина ще бъде актуализирано и в тази светлина, ориста на културния дом е повече от любопитна. "
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР