На предсрочните парламентарните избори на 2 октомри българите за граница

...
На предсрочните парламентарните избори на 2 октомри българите за граница
Коментари Харесай

Интерактивна карта показва местата за гласуване извън страната

На предварителните парламентарните избори на 2 октомри българите за граница ще могат да гласоподават в 755 изборни секции, ситуирани в 61 страни.

По информация на Централната изборна комисия най-вече изборни секции ще бъдат разкрити в Турция - 166. Във Англия ще има опция да се гласоподава в 126 секции. В Германия, където има огромна българска диаспора, би трябвало да може да се гласоподава в 77 секции. До този миг управляващите в Германия обаче към момента не са дали позволение за местата, на които ще бъдат формирани секции отвън българското посолство и консулствата, само че има кардинално единодушие по този въпрос. Такова позволение се чака и за секциите в Австрия, Норвегия и Канада. Крайният период за изговаряне на управляващите е 16 септември. В Испания ще бъдат открити 65 секции, а в Съединени американски щати - 55.

Информация с всички изборни секции и изборни описи са оповестени на уеб страницата на Министерство на външните работи. Освен там искащите да упражнят правото си на избор зад граница биха могли да ревизират къде се намира най-близката до тях изборна секция от, създадена Боян Юруков. Тя демонстрира броя на изборните секции в обособените страни по света, както и точното им местонахождение. Според основателя ѝ, задачата на този портал е да разреши на българите зад граница да се осведомят, провеждат и гласоподават по-лесно. Освен достъп до картата порталът дава опция всеки искащ да се абонира за бюлетин, който изпраща автоматизирано персонализирана информация къде са най-близките до него секции и какви са изискванията за гласоподаване.



Карта на изборите в чужбина от
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР