На председателя на долната камара на френския парламент, Националното събрание,

...
На председателя на долната камара на френския парламент, Националното събрание,
Коментари Харесай

Председателят на френския парламент е обвинен в конфликт на интереси

На ръководителя на долната камара на френския парламент, Националното заседание, Ришар Феран бяха повдигнати обвинявания в спор на ползи, оповестиха международните организации.

Повдигането на обвинявания на настоящ ръководител на долната камара на френския парламент, който е четвъртият по значение човек в държавната подчиненост на Франция, е нещо невиждано, отбелязва Франс прес.

Сатиричният вестник " Канар аншене " разкри, че през 2011 година застрахователна компания, която е била ръководена от Феран, е решила да наеме търговски пространства, които са принадлежали на интимната му другарка. Феран отхвърля да е направил нещо неправилно.

Първа тъжба по този проблем го беше принудила да напусне държавното управление през юни 2017 година Тогава прокуратурата беше почнала следствие, което приключи през октомври същата година заради отминалост на хипотетичното действие. След това сдружението за битка с корупцията " Антикор " заведе ново дело като цивилен просител, което автоматизирано води до сезиране на съдия-следовател и започване на следствие.

Сега обаче Феран разгласи, че е решен да остане на поста си и " да продължи да извършва дилемите си ", а президентът Еманюел Макрон обществено го поддържа. Говорителка на президента съобщи, че Феран " ще се отбрани и ще се бори " в съда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР