На Председателски съвет не беше постигнато съгласие за нашите предложения

...
На Председателски съвет не беше постигнато съгласие за нашите предложения
Коментари Харесай

Вигенин: На председателски съвет нямаше съгласие за нашите предложения в Кодекса за социално осигуряване

На Председателски съвет не беше реализирано единодушие за нашите оферти в Кодекса за обществено обезпечаване.

Това сподели заместник-председателят на Народно събрание и народен представител от " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин от парламентарната естрада.

По думите му сега тече 7-дневният период за оферти сред първо и второ четене на Кодекса за обществено обезпечаване, което прави невероятно приемането на предлагането за преизчисляване на пенсиите на второ четене.



" Да се надяваме, че уговорките, поети с гласуването на първо четене от всички политически групи, ще намерят израз при използване на тези промени незабавно при започване на идващия парламент. Тъй като има заплаха днешното съвещание да бъде прекратено, в случай че продължат разногласията и обструкциите от наша страна, за които имаме съображение, само че също е значимо да минат и идните точки в дневния ред. Ние одобряваме Народното събрание да продължи работа по метода, по който беше гласувано в сряда при започване на пленарното съвещание ", съобщи още Кристиан Вигенин.

По-рано депутатите се изпокараха за дневния ред на последното им съвещание и за преизчисляването на пенсиите.

Преизчисляването остана като точка от дневния ред от съвещанието в сряда. Според ръководителя на Народно събрание Ива Митева то няма по какъв начин да влезе в днешния дневен ред.

Депутатите я упрекнаха, че е нарушила правилника и е „ изпуснала залата “. Призоваха я да освободи председателското място, а съвещанието да бъде водено от неин заместител.

Лидерът на „ Демократична България “ Христо Иванов предложи да се свика председателски съвет, на който да се реши по какъв начин да продължи дневния ред на депутатите и какво може да се направи за преизчислението на пенсиите в евентуално последния работен ден на депутатите от 45-ия парламент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР