На празника си - 1-ви ноември 2019 г. - пловдивските

...
На празника си - 1-ви ноември 2019 г. - пловдивските
Коментари Харесай

Чети, откривай, твори, съхрани

На празника си - 1-ви ноември 2019 година - пловдивските читалища получават своята нова образна еднаквост.
В осъществяване на програмата на Европейска столица на културата дизайнерите от Постстудио работят в последната година и половина за основаването на знак, който да отличи читалищата и да върне интереса на хората към тях като дейни културни средища. В новия знак посланието „ Напред, културата е слънце “ е изписано в кръг като самото слънце, с цел да подсети, че читалището е най-старата българска социална институция, която извършва учебно-просветителски функционалности. Избраните шрифт и цветове сплотяват минало и съвремие, по този начин както и самите читалища участват в днешния културен живот. Новият образ има капацитета да притегли и нова младежка аудитория към читалищата, която да оцени тяхната уникалност и капацитет, както и огромния ми заряд от сила и възторг.

От 2017 година читалищата в Пловдив и района са най-активният и основен сътрудник на самодейността Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Пловдивските читалища, разпростират своя капацитет и демонстрират наситена и огромна стратегия, достигаща до най-широк кръг от участници и публики. Сред осъществените планове на необикновен фокус са общностите с историите и спомените на пловдивските бежанци от Беломорска Тракия в кв. Кючук Париж, културната история и традициите на българските евреи, кукерски игри в квартал Коматево, дамите от градските и селските региони. Основна тематика на стотиците извършени събития в този интервал са писмеността и българската кирилица, традицията, старите детски игри и българския фолклор.
Над 90 са читалищата от Южен Централен район, които откликнаха на самодейността и впрегнаха въображение и артистичен капацитет, с цел да изпълнят своите хрумвания. За доста от тях Европейска столица на културата е ентусиазъм да се извърнат към актуалните форми, младежката просвета като стрийт арт и графити, градското градинарство и екологията, както и да потърсят интернационалните партньорства. Рекордьор по привлечени сътрудници е точно пловдивско читалище, което в границите на програмата реализира събитие с 13 спомагателни сътрудници и общо 300 реализатори.
Общо 27 плана на читалищата от Пловдив с над 400 събития из другите елементи на града и неговите квартали способстваха за това Европейска столица на културата да стигне в действителност до всички.

Приемственост и модерност са основните думи за осъвременяването и възраждането на пловдивските читалища. Новият знак е и знак на обединяването сред тези дейни сътрудници и тяхното бъдещо „ дружно “.
Честит празник, читалища!

http://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2019/11/01/0128531001572601058_0.jpg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР