На празника на Българската армия с чувство на дълбока признателност

...
На празника на Българската армия с чувство на дълбока признателност
Коментари Харесай

Борисов с поздрав за 6 май: Смелите хора движат света напред, но в сегашните политически битки виждаме малодушие и надменност

На празника на Българската войска с възприятие на дълбока благодарност приветствам всички сънародници, посветили живота си на военната работа. Днес отдаваме респект и на българските герои, починали при осъществяването на войнския си дълг. Със своя професионализъм и неустрашимост военнослужещите потвърждават, че носят в себе си изключителният дух на своите предшественици, които не са разрешили нито едно бойно знаме да бъде пленено. Това написа във фейсбук министър председателят в оставка Бойко Борисов.

Ето какво още написа той:

Да пазиш достойнството на българската войска и през днешния ден значи да защитаваш българската държавност. В този миг хиляди военнослужещи са на своя пост - подсигуряват сигурността на страната ни и спокойствието на българските жители, извършват съюзническите задължения на България и подкрепят обществото ни в спешни моменти. За да отговорим на високата им задача, стартирахме мощна рационализация на армията и възстановяване на изискванията за труд. Задача, която всеки един предстоящ властник е задължен да продължи.

На 6 май означаваме и Деня на храбростта. Винаги съм вярвал, че смелите хора движат света напред. Но смелостта би трябвало да има градивна цел както борбите – добра идея. За страдание в сегашните политически борби виждаме повече безволие и пренебрежителност, в сравнение с възприятие за чест и дълг към обществото и страната. Днес повече от всеки път е нужна мъдрост и отговорност, тъй че България да преодолее вредите от пандемията и да продължи възходящото си развиване, за което полагахме всички старания през миналите четири години. Затова ще разгадавам на безпогрешния инстинкт на българския народ. Той се доверява на смелите и работливите!

На Гергьовден честват хиляди именици, както и животновъдите. Нека Свети Георги Победоносец да ги закриля и да им дава здраве и благополучие!

"Честит празник на Българската войска и на всички именици! Нека свети Георги да ни даде здраве, сили, изобилие и вяра за бъдещето ", пък написа по- късно външният министър в оставка Екатерина Захариева.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР