На празничния 6 септември в Русе се състоя тържествена церемония

На празничния 6 септември в Русе се състоя тържествена церемония ...

Признателни русенци отбелязаха 134 години от Съединението на Отечеството.

На празничния 6 септември в Русе се състоя тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя на площад „Ал. Батенберг“ пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война в чест на 134 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Празнично слово произнесе областният управител на русенска област - Галин Григоров, а заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен в чест на Съединението на България отслужиха Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската Света Митрополия.
Сред присъстващите бяха заместник-кметът по европейско развитие - д-р Страхил Карапчански, председателят на Общински съвет-Русе и ректор на РУ „Ангел Кънчев“ - проф. Христо Белоев, генералният консул на Русия в Русе - Андрей Громов, зам.-областният управител на област Русе - Валентин Колев, началникът на РУО Русе - Росица Георгиева, народни представители, общински съветници и др.
Строен беше почетен караул, а тържествена музика изпълни Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. В честването участва Клуб „Традиция“, а водещ беше актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ - Ивайло Спасимиров.

Източник: actualno.com