На празничната ни трапеза обикновено присъстват различни лакомства. Но за

...
На празничната ни трапеза обикновено присъстват различни лакомства. Но за
Коментари Харесай

Диетолог със съвети какво да не ядем по Коледа

На празничната ни софра нормално участват разнообразни лакомства. Но за жалост множеството от тях са извънредно нездравословни.

Диетоложката Айгюл Фазлиева сподели кои храни е по-добре да бъдат изключени, написа m24.ru.
10-те храни, които ще задържат младостта за най-дълго
Вероятно всички сме наясно, че здравословното ни положение зависи най-много от храната, която консумираме и метода на живот, по който см...
Прочети повече
Тя съобщи, че би трябвало да се заобикалят храни с обилие от консерванти, захар, оцветители и други нездравословни съставки. Според експерта, от празничното меню би трябвало да се изключат полуфабрикатите, саламите и рулцата от раци. В тези храни се съдържат прекалено много консерванти.

Майонезата също е чест посетител на празничната ни софра, само че диетологът счита, че е по-добре да я заместим с домашната версия или с кисело мляко без добавки.

Д-р Фазлиева споделя още, че по време на празничната вечеря нормално консумираме всички ястия съвсем по едно и също време - това усилва нездравословния им резултат върху тялото. 

Експертът не предлага да консумираме храна със студени компоти, сокове, газирани питиета или алкохол. Тази композиция предизвика обостряне на разнообразни болести на стомашно-чревния тракт, води до отоци и наддаване на тегло.
Полезни и ВКУСНИ храни, които ИЗЧИСТВАТ организма
От време на време би трябвало да пречистваме организма от насъбраните токсични субстанции, с цел да може да действа вярно. За задачата е важн...
Прочети повече
Освен това доктор Фазлиева предложи да прибавим повече плодове и зеленчуци към менюто си. Известно е, че те съдържат фибри, които оказват помощ за по-лесната преправка на трудносмилаемите меса.

Диетологът акцентира, че е по-добре на трапезата ни да участват единствено ястия, чийто състав ни е прочут на 100%. Преди празничната вечеря доктор Фазлиева предлага потреблението чаша гореща вода с лимон и джинджифил - това ще усили производството на храносмилателни сокове и по-този метод храната ще се усвои по-добре.

Статията е с осведомителен темперамент и не може да замести консултацията с доктор и експерт по здравословно хранене!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР