На пръв поглед всичко в живота на Лидия Фицсаймънс изглежда

...
На пръв поглед всичко в живота на Лидия Фицсаймънс изглежда
Коментари Харесай

Излезе романът Стаено зло

На пръв взор всичко в живота на Лидия Фицсаймънс наподобява съвършено –тя е брачна половинка на почитан арбитър, майка на обичан наследник, господарка на прелестно имение в Дъблин. Тази красива къща обаче има своите смущаващи секрети. Семейството е насила да крие нещо немислимо за хора с тяхното публично състояние – убийството на млада жена.
За Лидия обаче това не е неизпълним проблем. Тя в никакъв случай не би се оприличила на жертва и ще направи всичко по силите си, с цел да защищити своето семейство от неизбежните разтърсвания. Най-вече ще се постарае синът й, Лорънс, да не схваща нищо.
За шанс на Лидия жертвата е типично проблематично момиче и по тази причина от полицията вземат решение, че тя е избягала. Но нейната сестра Карън отхвърля да одобри това изказване и е захласната от концепцията да я открие. Тайната, свързваща двете фамилии, намиращи се в двата края на обществената стълбица,заплашва да изплува на повърхността, до момента в който нещата излизат от надзор и всичко ескалира до спираща дъха кулминационна точка.
Според Сънди Мирър романът на Лиз Нюджъте наложителен за феновете на Рут Уеър и Джилиън Флин и е „ неустоимо злокобна история, брилянтна и страховита “. Обсебващият сюжет е изпълнен с изненадващи обрати, коитогенерират непрестанно напрежение.Изключителен, безсърдечен и изцяло вълнуващ, „ Стаено зло “шокира и запленява не с кръвопролития и убийства, а с трагичната дарба на елементарните хора, изправенина ръба на отчаянието, да правят ужасяващинеща, отклонявайки се надалеч от нормалното.
Нюджънт има гения да се рови в най-мрачните кътчета на човешката природа и да изкара на повърхността черните петна, скрити във всеки от нас. Никой от героите й не е идеален, само че това не значи, че няма да им симпатизирате и да се вълнувате за ориста им. „ Тя написа хипнотизиращо и основава първокласни облици на социопати, както никой различен, и не се тормози да сервира в действителност фрапантен край. „ Стаено зло “ е история, която не би трябвало да пропускате “, съветваизвестният радиоводещ Рик О‘Шей.
Преди да стартира своята кариера на публицист, Лиз Нюджънт учи актьорско майсторство, само че вместо да се изявява в театъра, обикаля света като театрален управител на известното шоу Riverdance. Впоследствие Нюджънт се завръща към първата си пристрастеност и дълги години работи за ирландското кино, спектакъл и телевизия. Между 2003 и 2013 година тя е измежду сценаристите на известния ирландски сериал „ Fair City “. Освен това е създател на няколко радио поредици.
През 2014 година излиза първият разказ на Лиз „ Разкриването на Оливър “, който мигновено жъне триумф измежду критици и читатели. Той се изкачва до върха на класациите за бестселъри и през същата година е отличен на Ирландските литературни награди за Криминален разказ на годината.„ Разкриването на Оливър “ печели още няколко влиятелни награди, а през 2016 година е номиниран за Международната литературна премия на Дъблин.
Вторият й разказ „ Стаено зло “ излиза през 2016 година и дебютира непосредствено на върха на класациите за бестселъри в Ирландия. Тойне слиза от там в продължение на съвсем два месеца и остава осем месеца измежду десетте най-продавани книги. За него Нюджънт печели доста влиятелни оценки, включителновтората си Ирландска премия за Криминален разказ на годината. Тя е удостоена и с премията " Жена на годината " в региона на литературата за Ирландия от списание " Татлър " през октомври 2017г.
Освен създател на бестселъри, Лиз води семинари по писане на телевизионни сюжети, продуцира и управлява литературни клубове и е куратор на литературното ревю на фестивала на изкуствата в Скибърийн през юли 2016 година Тя живее в своя роден град Дъблин със брачна половинка си Ричард МакКълоу, музикант и звуков режисьор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР