На пръв поглед турбуленцията изглежда като нещо наистина страшно и

...
На пръв поглед турбуленцията изглежда като нещо наистина страшно и
Коментари Харесай

Ето защо турбуленцията не е опасна

На пръв взор турбуленцията наподобява като нещо в действителност ужасно и рисково. Реално видяно обаче нямате мотив за терзание.

Какво съставлява?

Турбуленцията настава при неочаквана смяна във въздушния поток и може да е вследствие от най-различни фактори. Най-честата причина е турбулентният въздух във атмосферата. Въздушните потоци провокират неочаквани промени в скоростта напразно, които раздрусват самолета.

Термалната турбуленция също основава дискомфорт. Тя се поражда от издигането на горещия въздух, приближаващ от кълбестите облаци или гръмотевичните стихии.

Съществува и така наречен механична турбуленция, която се провокира от околната среда. Планините или високите здания могат да трансформират придвижването на въздушната бликам в небето над тях.

Самолетите също могат да основават турбуленция, която визира машините, летящи зад тях. Ето за какво летателните апарати заобикалят да се движат по един и същи маршрут при политане и кацане.

Пилотите и хората, отговарящи за контрола на въздушното придвижване, поставят големи старания, с цел да икономисват турбуленцията на пасажерите. Но даже когато дадена машина премине през въздушна яма, рисковете са минимални. 

Прочетете целия материал на уеб страницата на Obekti.bg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР