На пръв поглед ситуацията за жените в Япония се подобрява,

...
На пръв поглед ситуацията за жените в Япония се подобрява,
Коментари Харесай

Жените в Япония живи да ги ожалиш, ето защо

На пръв взор обстановката за дамите в Япония се усъвършенства, написа Bloomberg, представена от money.bg.

В стопанска система, която исторически изостава от другите развити страни, когато става въпрос за присъединяване на дамите на пазара на труда, към този момент цели 71% са заети - 11 прочие п. растеж за едно десетилетие.

Правителството в Токио може да се похвали и с едни от най-благоприятните закони за майчинство в света и неотдавна даже сътвори нова категория на пазара на труда, ориентирана точно към майките, които желаят да балансират работата и фамилията. Една от най-големите потребности на фамилиите - детските градини - се усилват.

Но даже и по този начин, дамите в Япония - женени или не; на цялостно работно време или не - се изправят пред мъчно финансово бъдеще.

Ужасна вест за Дженифър Лопес СНИМКИ

Редица фактори, които включват застаряващо население, намаляваща раждаемост и анахронична полова динамичност - заплашват фантазиите им за умерено пенсия.

Според Сичи Инагаки, професор в International University of Health and Welfare, бедността измежду по-старите дамите ще се удвои през идващите 40 години до 25%. При неженените делът ще доближи 50%.

В Япония хората живеят по-дълго, в сравнение с където и да е по света, а раждаемостта е на най-ниското си равнище в историята. Резултатът е, че хората в работоспособна възрат ще намалеят с 40% до 2055 година

В същото време разноските на държавното управление за помощи порастват. Това накара Токио да понижи част от тях, като в това време предложи увеличение на възрастта за пенсиониране.

7 метода да извършите секса в поза „ Едзачка “ още по-горещ

Някои японци дадоха отговор, като реалокираха спестяванията си в други капиталови принадлежности (подобни на щатските 401(k), надявайки се растежа на активите да омекотят удара. Но сходна тактика изисква налични спестявания, а дамите в Япония не могат да се похвалят с такива.

Разликата в заплащането сред мъжете и дамите в Страната на изгряващото слънце е измежду най-големите в развитите стопански системи, съгласно Организацията за икономическо съдействие и развиване: дамите получават едвам 73% от заплата на мъжете.

Демографската рецесия усложнява обстановката още повече: пенсионираните двойки се нуждаят от спомагателни $185 хиляди, гласи отчет на държавното управление.

Отделно проучване на държавна организация сочи, че дамите в Япония ще останат без пари 20 години преди гибелта си.

Представен през юни 2019 година, отчетът на Агенцията за финансови услуги провокира такава суматоха, че държавното управление бързо се отхвърли от него. Но икономисти споделят, че той е прецизен.

Такаши Ошио, професор в Institute of Economic Research at Hitotsubashi University, показва, че частните пенсии и вложенията на пазарите в този момент са доста по-важни, в сравнение с когато и да било в предишното на страната.

Мачико Осава, професор, слага нещата по-ясно: "Дните, в които можехме да разчитаме единствено на държавната пенсия, завършиха ".

Предизвикателствата пред дамите не стопират: въпреки че 3,5 милиона започнаха работа, откогато министър председателят Шинцо Абе пое властта през 2012 година, две трети от тях работят на повърхностен работен ден.

Заплатата на мъжете в Япония нормално се покачва, до момента в който навършат 60 година За дамите междинната заплата не се трансформира изключително от края на 20-те им години до 60-те.

Това се дължи на бременността и майчинството и работата на повърхностен работен ден.

От междинната на първото десетилетие на века заетостта на повърхностен работен ден допълнително от половината страни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз понижава. Но в Япония наклонността е противоположната.

Една от задачите на Абе е да окуражи повече дами да продължат да работят, откакто родят.

Но съгласно скорошно държавно проучване, съвсем 40% от дамите, които преди раждането са работели на цялостен работен ден, минават на повърхностен или стопират въобще да работят.

Кариерният път на Мачико Накажима е характерен: преди тя работи на цялостен работен ден в туристическа компания, само че на 31 година напуща работа, откакто забременява.

Мачико прекарва десетилетие в развъждане на две деца и в този момент, на 46 година, само че в този момент е рецепционистка в тенис център на повърхностен работен ден.

Според държавни данни, месечните разноски на японско семейства с повече от двама души е 287 хиляди йени, или $2 650. 15,7% от японските семейства живеят под линията на бедността, която е към $937 на месец.

Над 40% от дамите, които работят на повърхностен работен ден, получават 1 милион йени ($9,100) или по-малко на година, съгласно държавни данни. За тях липсва сигурност, помощи и опция за напредък.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР