На пръв поглед приготвянето на кюфтета изглежда като детска игра.

...
На пръв поглед приготвянето на кюфтета изглежда като детска игра.
Коментари Харесай

Ако искате сочни кюфтенца, добавете 1 лъжица от това в каймата

На пръв взор приготвянето на кюфтета наподобява като детска игра. Въпреки това обаче от време на време не ни се получават – сухи са и се ронят. Вероятно някъде бъркаме, пропускайки значима съставна част или стъпка.

Ние ще споделим с вас няколко съвета, с помощта на които всякога кюфтетата ще се получават фантастично сочни и извънредно вкусни.
Какво се прибавя към кюфтетата, с цел да са по-сочни от всеки път?
Следващия път, когато приготвяте каймата за кюфтета, не забравяйте да добавите към сместа една супена лъжица семена от горчица или горчица на прахуляк. Именно тази съставна част е основният обвинен за сочността, към която се стреми всяка една стопанка.

Това обаче напълно не е всичко, което желаеме да ви разкажем по отношение на едно от най-обичаните блюда, заемащо почтено място на българската софра.

Не е добра концепция да разчитате на подготвена кайма. Купете си месо и сами си го смелете. За предпочитане е да извършите примес от свинско и телешко. Така се получават най-вкусните кюфтенца.
 Ето какво поставят в каймата по заведенията за хранене, с цел да ядем СОЧНИ кюфтенца Ето какво поставят в каймата по заведенията за хранене, с цел да ядем СОЧНИ кюфтенца
Сигурни сме, че и на вас ви се е случвало да посетите даден ресторант и да останете очаровани от усета на кюфтенцата, които са ви подне...

Друга значима детайлност е лукът. Свикнали сме да го прибавяме недопечен, ситно нарязан или рендосан към каймата. Пробвайте да го запържете леко, преди да го прибавите към сместа. Накрая усетът на ястието ще е доста по-различен.

Хлябът е идната значима съставна част от подготовката на сместа. Той обаче би трябвало авансово да е пропит в мляко, тъй че да придаде сочност. Най-добре би било, в случай че употребявате остарял самун, останал от предния ден. Важно е също да премахнете коричките и да остане само вътрешността. Напоява се в студено мляко и по-късно се прибавя към каймата и останалите подправки.

С яйцата също не трябва да се прекалява. Те са наложителни, когато става въпрос за пържени кюфтета, само че повече от 2 яйца не е желателно да добавяте към 1 кг кайма.

Пригответе кюфтетата по този метод и сме сигурни, че всички на трапезата ще са впечатлени от вашите кулинарни умения
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР