На пръв поглед е малко вероятно младоликият, облечен със суичър,

...
На пръв поглед е малко вероятно младоликият, облечен със суичър,
Коментари Харесай

Кой е младежкият лидер на социалдемократите и може ли да създаде проблеми за Меркел

На пръв взор е малко евентуално младоликият, облечен със суичър, 28-годишен Кевин Кюнерт да съставлява опасност за водача на немската Социалдемократическа партия, да не приказваме за консервативния канцлер Ангела Меркел, написа " Ройтерс ".

И въпреки всичко преди вота на социалдемократите в неделя за това дали да стартират публични диалози с Меркел водачът на младежкото крило на партията " Юзос " получи утвърждението на членовете с акция против повторната огромна коалиция, която управляваше в Германия от 2013 година

Три дни преди делегатите на социалдемократите да решат дали да стартират публични договаряния с консерваторите на Меркел, Кюнерт, който е берлинчанин и бе определен за водач на младежкото крило на партията през ноември, изглеждаше сериозен, само че спокоен. " Да връщаме огромната коалиция поради боязън, че всичко останало е по-лошо, в действителност смалява Социалдемократическата партия в дълготраен проект ", сподели той пред кореспонденти.

Стилът му внася малко пресен лъх в застоялия живот в немската политика. Облечен с незакопчана догоре риза, дънки и маратонки, Кюнерт застана зад микрофона и говореше ясно без бележки. Въпреки възрастовата разлика някои локални медии го нарекоха немския Джеръми Корбин, 68-годишния ляв водач на английската Лейбъристка партия, който съживи младите поддръжници.

Оптимист

Ясното обръщение на Кюнерт и приятните му обноски оказаха влияние. Редовите членове на Социалдемократическата партия са разграничени за проекта за договорка, който ще бъде основата на диалозите с консерваторите.

" Настроен съм доста оптимистично, че в неделя имаме действителен късмет да спечелим вота ", сподели Кюнерт пред кореспонденти в централата на партията, място, което съобщи, че е избрал, с цел да подчертае солидарността си с партията.

Залогът е огромен. Ако делегатите гласоподават срещу проекта, контрактуван с Меркел, водачът на социалдемократите Мартин Шулц евентуално ще се отдръпна.

Това ще е вторият неуспех на Меркел да сформира коалиция, откакто предходният опит с други партии през ноември също нямаше триумф, и евентуално ще сложи голям въпрос за нейното бъдеще. Резултатът може да бъде държавно управление на малцинството или нови избори.

Все отново Кюнерт не желае да нападна Шулц. " След неделя няма да приканвам никой да си подаде оставката ", акцентира той.

Кюнерт, футболен почитател, чиято майка работи в център за претовареност, желае да обори причините на някои в партията, че социалдемократите би трябвало да заобикалят нови избори поради неприятния си рейтинг, като споделя, че изборите не са неизбежни, в случай че няма огромна коалиция.

На вота през септември партията получи поддръжка от 20.5% – най-ниската от 1933 година, наблягайки загубата на идентичността си в обединението, доминирана от Меркел. Сега социологическите изследвания им дават 18% поддръжка.

Кюнерт е безапелационен, че социалдемократите би трябвало да са в съпротива, с цел да се преоткрият. " Търсим път, който ще докара Социалдемократическата партия още веднъж до това да е най-голямата лява партия ", сподели той.

Бивши водачи на младежкото крило са Герхард Шрьодер, който Меркел победи през 2005 година, и Андреа Налес, считан за възможен правоприемник на Шулц.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (228)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР