На практика всеки човек обича да похапва вкусно. Трудно е

...
На практика всеки човек обича да похапва вкусно. Трудно е
Коментари Харесай

5 храни, които са и вкусни, и полезни

На процедура всеки човек обича да похапва вкусно. Трудно е да се придържаш към строго меню, когато си заобиколен от вкусотии.

Но постоянно хората даже не подозират изгодата за здравето от някои артикули, смятайки ги за нездравословни.

Предлагаме ви да хвърлите друг взор към тези 5 храни. Можете да ги консумирате на драго сърце и нито капка виновност всеки ден.

1. Хляб

Всички обичат въглехидратите. От детските си години сме приучени, че хлябът е отрова за здравето – източник на прекомерно доста калории. Трябва да знаете, че пълнозърнестият самун изобилства от потребни субстанции, които липсват в менюто на мнозина. Например протеини, фибри, витамини от група В и антиоксиданти.

2. Масло

Може да ви звучи необикновено, само че е реалност. Свикнали сме да считаме, че маслото е извънредно от позиция на здравословното хранене. То обаче е богато на мастноразтворими витамини и мастни киселини. Те се отразяват позитивно върху човешкия организъм.

3. Кафе

Истинските почитатели на кафето сега ликуват. Този артикул е богат на антиоксиданти. Разбира се, не трябва да се злоупотребява с него, защото съдържа и ред субстанции, които се отразяват отрицателно върху работата на човешкия организъм. Например може да предизвика нараснало кръвно налягане или безпокойствие.

4. Фъстъчено масло

Този факт предизвика екстаз у всички поданици на Съединени американски щати. Там фъстъченото масло е на особена респект. Този артикул е отличен източник на протеини и на процедура намалява риска от исхемична болест на сърцето. Консумирайте естествен артикул без добавена захар.

5. Авокадо

Хората считат, че авокадото е прекомерно лоен артикул. Те пропущат да отбележат какъв е произходът на тези мазнини – те са потребни. Те спомагат за усвояването на съдържащите се в плода антиоксиданти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР