На прага на зимата и в момент, когато отоплителните електроуреди

...
На прага на зимата и в момент, когато отоплителните електроуреди
Коментари Харесай

ЕНЕРГО-ПРО предлага енергийно ефективни съвети за оптимизиране на разходите за отопление в домакинствата


На прага на зимата и в миг, когато отоплителните електроуреди се употребяват интензивно, ЕНЕРГО-ПРО предлага на своите клиенти подбрани препоръки за икономисване на електрическа енергия при отоплението. Установено е, че 40% от загубите на сила в семействата се дължат на неправилна или подценена подготовка на жилищата за зимата. Ето по какъв начин да съхраним топлината и комфорта в домовете си, като в същото време усъвършенстваме сметките си за ток:

· Инспектирайте студените места в жилището си и се погрижете за обезпечаване на нужната топлоизолация. На приземните етажи е целесъобразна подова изолираност, а на последните етажи – таванна. В доста случаи външните стени охлаждат в огромна степен пространствата и водят до нараснал разход на електрическа енергия за отопление.

·Осигурете плътни завеси/щори, с цел да ограничите ненужното изстудяване и да намалите енергоразхода.

·Открийте процепи, отвори за кабели в стените и пространства под вратите и вземете ограничения за уплътняването им, защото те биха могли да намаляват температурата в стаята с няколко градуса.

·Проверете уплътненията на прозорците и вратите на пространствата, а при нужда поставете спомагателна входна врата и няколкокамерен стъклопакет. Тези ограничения ще предотвратят „ теча “ на топлота.

·Проветрявайте за малко при изключени уреди за отопление, с цел да не преохладите стаите, както се случва при дълго оставени открехнати прозорци.

-Настройте термостатите на отоплителните уреди на оптималните 20-22 градуса и внимавайте да са сложени по опция на междинна височина, да не са покрити, да не се нагряват от директна слънчева светлина и да не са наоколо до врата към неотопляемо помещение, с цел да регистрират тъкмо и да не се включват/изключват излишно.

·Намалявайте температурата през нощните часове и когато не сте вкъщи, с цел да не генерирате непотребни разноски на електрическа енергия.

·Всеки от нас отделя топлота, по тази причина в стаите с повече хора, а също и в пространства, в които се употребяват фурна/котлони, заложената температура на отоплителния апарат може да бъде понижена с 2-3 градуса.

·Затваряйте вратите към неотоплени пространства, тъй като студеният въздух охлажда за секунди и дава сигнал на термостата да се включва по-често.

·Не поставяйте загради и пердета пред отоплителните уреди, с цел да не пречите на ефикасната им работа.

·Вентилаторите и абсорбаторите охлаждат пространствата, по тази причина ги изключвайте незабавно откакто са си свършили работата.

Енергийната компания поучава да не поставяте наоколо едно до друго отоплително и охлаждащо средство, с цел да не се тушира действието им. Обърнете внимание по какъв начин работят отоплителните уреди в дома ви и ги поставяйте на оптимални за пространствата места за оптималната успеваемост и надлежно понижаване на разноските за електрическа енергия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР