На прага на Супербоул LIV шампионската титла на Канзас Сити

...
На прага на Супербоул LIV шампионската титла на Канзас Сити
Коментари Харесай

Супербоул LIV: Петте мита, които всички пробутват в прогнозите си

На прага на Супербоул LIV шампионската купа на Канзас Сити наподобява предопределена. Медиите в Съединени американски щати две седмици не стопират да хвалят, в огромната част с съображение, атомното нахлуване на Конституционен съд. Букмейкърите също се произнесоха рано, а комарджиите не стопират да изливат пари в поддръжка на „ вождовете “. В петък незнаен фен на залозите внесе $550 000 в казино във Вегас, поради което хендикапът се подвигна с половин точка. По информация на букмейкърите това е бил най-малко четвъртият шестцифрен залог в поддръжка на Махоумс&Co., което навежда на някои размишления. И най-много: от чия победа на Супербоул LIV Вегас би имал по-голяма полза във втория сезон след легализацията на залозите на мачове от НФЛ?
 Супербоул LIV: Коя дълга серия без купа ще откри своя край? Встрани от теорията на конспирацията кои са главните легенди, с които непредубеденият фен в неделя ще би трябвало да се пребори:
 Шакира и Джей Ло ще пеят в памет на Коби Брайънт на полувремето на " Супербоул " 1. Нападението на Канзас Сити бележи колкото точки си изиска.

В постоянния сезон Конституционен съд означиха 451 точки. С 82 в добавка в плейофите общата продукция в нахлуване е 533. За същия брой мачове Сан Франциско се регистрираха с...542. Т.е. нападението на Канзас Сити в действителност отстъпва на това на противника в неделната вечер. И освен това Структурни фондове надалеч нямат славата на зверове в офанзива.

 Стадион " Hard Rock " в Маями - арената на Супербоул LIV

2. Бързината на уайд рисийвърите на Канзас Сити е извънземна и никой не може да се оправи с тях.

Факт е, че като лекоатлет уайд рисийвърът на Конституционен съд Тайрийк Хил, носещ красноречивия прякор Гепарда, има достижение на 200 м, с което щеше да завоюва орден на последните олимпийски игри. Но най-висока скорост през 2019-а в постоянния сезон с топка в ръка разви рънингбекът на Сан Франциско Мат Брийда. А в плейофите...съотборникът му Рахийм Мостърт.

2. More. Sleeps.#SBLIV | #BeLegendary
Logan Bowles/NFL pic.twitter.com/Cmga3eQT3x
— San Francisco 49ers (@49ers) January 31, 2020
3. Канзас Сити стопираха Дерик Хенри, могат да го създадат и с рънингбековете на Сан Франциско.

Дерик Хенри сътвори чудеса за Тенеси по пътя към финала на АФК. Във времето от успеха против Канзас Сити на 10 ноември до реванша на 26 януари той пробяга 1273 ярда или 159.1 приблизително на мач. Атаката по земя на Тенеси обаче наподобява на „ Москвич “ – тайтендовете не умеят да блокират изключително добре и постоянно оставят Хенри да се оправя самичък. И като на именитото соцвозило моторът му неведнъж се давеше, само че не остави притежателя посред пътя.

В съпоставяне с него офанзивата по земя на Сан Франциско е като поръчково „ Ламборгини “ с всички екстри. За скоростта към този момент стана дума. Четириглавото страшилище Коулмън-Брийда-Мостърт-Уилсън приключи сезона като №1 в НФЛ (б.а. – Балтимор имаха публично най-вече ярдове по земя, само че без статистиките на извадения от видеоигра Ламар Джаксън Структурни фондове са несъмнено пред всички останали). А смазката за мотора идва от уравновесената офанзивна линия и мотото „ Който не блокира – топли пейката! “ Пък и несъмнено има причина отбраната на Канзас Сити да е на 26-о място от 32 тима при противопоставяне на играта по земя...

4. Сан Франциско нямат късмет против дълбоките пасове на Патрик Махоумс.

Внимателен взор в статистиките демонстрира, че този сезон Махоумс съумя в 365 от 554 паса или 65.9%. Но при топки, хвърлени на повече от 20 ярда дълбочина по отношение на линията на битката успеваемостта пада на 52% (36 от 69). Любимата му зона е средата на терена, като сред двата хешмарка е с неповторимите 78.5% (201 от 256). Единственият тим, който съумя да му я отнеме през 2019-а, бе ЛА Чарджърс.

Конституционен съд завоюваха и двата мача – 24:17 на 19 ноември и 31:21 на 29 декември. В първия случай в средата на терена Махоумс съумя в 6 от 11 паса за 34 ярда, а при топки с над 20 ярда полет – 0 от 4 с интерсепшън. На 29 декември картината бе сходна. 5 от 14 за 136 ярда – статистика, напомпана крепко от три дълги бомби. Които бяха единствените пасове него ден на Махоумс, хвърлени на повече от 10 ярда. От 16 сполучливи паса 10 не прелетяха повече от 10 ярда!

Ахилесовата пета на Махоумс са приблизително дългите топки (10 до 20 ярда) към страничната линия. 21 от 53 (39.6%) през сезона и едвам 1 от 3 за 16 ярда сумарно в упоменатите мачове против Чарджърс. А урок по какъв начин се лишава средата и се пренасочват дейностите към страничните линии Структурни фондове изнесоха в два следващи плейофни мача предишния месец. Все отново успехите с 27:14 против Минесота и 37:20 против Грийн Бей бяха придружени и от над 60 минути непрекъсната серия без маркирана точка от противника!

В добавка отбраната на Сан Франциско приключи сезона като №1 против пас – 169.2 ярда на мач при приблизително 235 за Лигата. Но несъмнено всичко е артикул на отбранителната линия и всеки, станал от дивана, може да играе корнърбек в този тим. По въпроса питайте Дарел Рийвис.
 Супербоул LIV: Структурни фондове безапелационни първенци съгласно Madden NFL 20 5. Сан Франциско не имат вяра на Джими Гарополо и не могат да завоюват високо ефективен мач.

Най-резултатният мач през сезона в НФЛ бе Ню Орлийнз – Сан Франциско. „ Найнърс “ завоюваха с 48:46 като посетители, а Гарополо се регистрира с 26 от 35 за „ скромните “ 349 ярда, четири тъчдауна и интерсепшън. В седем от 13-те победи на отбора до Нова година Джими Джи раздаде пасове за по 250 ярда. А неналичието на игра по въздух в плейофите значително е функционалност от съвършеното показване по земя. Все отново никой естествен не човърка добре работещ мотор...

В същото време обаче е любопитно, че Гарополо бе лишен от правото да хвърля от момента, в който Ерик Кендрикс пресече паса му в плейофния мач с Минесота. Лайнбекъри са виновни за пет от 14-те интерсепшъна на куотърбека на Структурни фондове този сезон. Лошата вест за почитателите на Канзас Сити – техен лайнбекър не се е отчел с такава към този момент повече от 12 месеца!

The @49ers have been forcing turnovers all year! #GoNiners

: #SBLIV | Sunday 6:30pm ET on FOX
: NFL app // Yahoo Sports app pic.twitter.com/pekBLqe3wa
— NFL (@NFL) February 1, 2020 Канзас Сити и Сан Франциско ще дефинират новия първенец на НФЛ тази нощ. Супербоул LIV на " Хард рок стейдиъм " в Маями стартира в 1.30 ч. българско време.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР