На прага на сезона на грипа и настинката сме. Всеки

...
На прага на сезона на грипа и настинката сме. Всеки
Коментари Харесай

Витаминна бомба за тялото против болести

На прага на сезона на грипа и настинката сме. Всеки от нас се чуди по какъв начин да укрепи тялото си, тъй че този път заболяването да му се размине.
Мнозина прибягват до противогрипните ваксини, само че те не са 100% решение. Освен това те ни защищават от избрани варианти на вируса, само че са безсилни за останалите. Истината е, че най-хубавият вид е да засилите имунитета си, тъй че тялото ви единствено да успее да се оправи с атакуващите го вируси.
В този ред на мисли, предлагаме ви една витаминна бомба, която в случай че употребявате, сигурно ще ви защищити от заболяванията.
Съставки:
лимон - 3 бр
орехи - 200 грама
стафиди, сушени кайсии и сини сливи - всяка по 150 грама
мед - 200 грама
сироп от шипка
Приготвяне:
Необходимо е да нарежете на ситно лимоните, орехите, стафидите, сушените кайсии и сините сливи. Поставете ги в стъклен буркан, прибавете мед и сироп от шипка, разбъркайте добре и поставете на хладно място в продължение на една седмица.
Взимайте от лекарството един път на ден, по една супена лъжица на празен корем. Продължете до момента в който сместа свърши. Добре е да организирате такова лекуване два пъти годишно: напролет и есента, когато имунитетът ни страда, поради сезонът на инфекции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР