На прага на първия учебен ден на преден план отново

...
На прага на първия учебен ден на преден план отново
Коментари Харесай

Какво ни причинява тежката раница

На прага на първия образователен ден на напред във времето още веднъж излиза казусът с тежките раници, които децата би трябвало да носят всекидневно . Много възрастни обаче също ги избират като комфортен метод за носене на преносимия компютър или други движимости.

Затова е добре да знаем до какво може да докара носенето на тежка раница всеки ден и какво можем да създадем, с цел да предотвратим неприятните последици за здравето си.

Стойка

При децата е доста по-лесно да забележим смяната в нея. Тежката раница прегърбва, навеждаме се напред, с цел да компенсираме тежестта. Осъществява се неестествено прилепяне на гръбначния дирек , което води до изкривявания, нарушавания в салдото и опция за по-лесно рухване и пострадване.
 Снимка 442142

Изравняване на гръбнака

Ежедневното носене на тежка раница в дълготраен проект води до изкривявания на гръбначния дирек по отношение на неговата ос, както и до ускорение на дегенеративния развой на стареене.

Мускули

Мускулите на гърба и раменете също са подложени на прекалено натоварване, което ги прави по-податливи на възпаления и контузии. Коремните мускули също страдат и отслабват от нарушената стойка.
 Снимка 442144

Артрит

Носенето на тежка раница усилва рискът от развиване на това заболяване. Това се случва, когато има налице изхабяване на ставите на гръбначния дирек, мускулите и бедрата. А болката по този начин и не отшумява...

Главоболие

Често то е породено от схващания в мускулите на врата и раменете. Ако постоянно ни боли глава, можем да опитаме да понижим тежестта на раницата и да забележим дали ще има резултат, написа Reader`s Digest.
 15 минути дневно и без повече болки в гърба
15 минути дневно и без повече болки в гърба

4 извършения за сигурен резултат

Колко тежка би трябвало да е раницата

Когато приказваме за децата, най-важното предписание е тежестта на раницата да не е повече от 10-15% от телесното им тегло. В противоположен случай опцията за голям брой ортопедични проблеми е действителна и огромна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР