На прага на новия летен туристически сезон отново има недостиг

...
На прага на новия летен туристически сезон отново има недостиг
Коментари Харесай

Константин Занков: Има спад в ранните записвания

На прага на новия летен туристически сезон още веднъж има дефицит на квалифицирани фрагменти в туризма, споделят от сектора. Търсят се сервитьори, бармани, камериерки и готвачи. И тази година хотелиерите ще потърсят квалифицирана работна ръка от Украйна и Молдова.

Според Константин Занков от Института за разбори и оценки в туризма е нужна политика на страната за увеличение на продължителността на сезона у нас към 10 месеца.

Проблемите идват от там, че първо - невисок сезон, къс и второ - надлежно ниски цени. Тази година има много спад в ранните записвания, чакаме към 5% спад в сезона, само че това би трябвало да ни стимулира още повече както равнище предприятия, хотелиери, заведения или туроператор да бъдат доста по-активни. Много конкурентни страни се завърнаха стремително на туристическия бранш и взеха доста от нашите основни пазари, само че като цяло се надяваме на един сполучлив туристически сезон, съобщи Константин Занков, Институт за разбори и оценки в туризма, по Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР