На прага на новата учебна година стои страхът, че няма

...
На прага на новата учебна година стои страхът, че няма
Коментари Харесай

Зам-министър: Недопустимо е директори да освобождават учителите през лятото

На прага на новата образователна година стои страхът, че няма кой да влезе в час. Над 1000 са свободните училищен места, по данни на районните ръководства на образованието. Има ли рецесия за учители, разяснява пред БНР зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

" Нашата цел постоянно е била да задържим положителните и стимулирани учители. Винаги в по-големите градове са се търсели повече учители ".

Михайлова към този момент не вижда нищо обезпокоително, че се търсят учители: " Тревожно би било, в случай че нямаше претенденти за тези свободни училищен позиции. На този стадий се явяват претенденти. Обикновено във фокуса са учителите по общообразователна подготовка, само че има и претенденти за професионалните гимназии – част от свободните работни позиции са оповестени и за такива експерти ".

За практиката шефовете да освобождават част от учителите през лятото, Михайлова акцентира, че тази процедура не се толерира и я назова неприемлива:

" Учителската специалност не е сезонна работа. Правим и инспекции за нарушавания, шефовете подлежат на глоба. Има и различен въпрос – това е моралният въпрос. Ние сме на позиция, че това е неприемлива и неприемлива процедура и тя би трябвало да бъде прекъсната ". /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР