На прага на летния сезона има достатъчно сертифицирани водни спасители,

...
На прага на летния сезона има достатъчно сертифицирани водни спасители,
Коментари Харесай

Внасяме водни спасители от Молдова и Украйна

На прага на летния сезона има задоволително сертифицирани водни спасители, оповестяват от Българския червен кръст пред Българска национална телевизия. Въпреки това от Министерството на туризма оповестиха, че могат да обезпечат фрагменти от Молдова и Украйна.
Българските спасители получават сред 700 и 900 лв. месечно. Когато аплайват за работа, множеството избират да бъдат на басейн. Проблем остава набирането на спасители за плажовете. Затова от министерството са подготвени да внасят фрагменти от Молдова и Украйна, където заплатите са не повече от 100 евро месечно.
„ Естествено, че като дойдат тук, те ще получат една минимална работна заплата, която за тях ще е огромна, ще подбият цената на българския избавител и какво вършим - работим срещу българските граждани” разяснява Илко Раев, ръководител на Областния съвет на БЧК-Варна.
Ако цената на труда на спасителите падне, специалистите чакат всеобщо приключване на фрагменти в чужбина. По данни на БЧК, за цялото Черноморие са нужни към 1300 водни спасители, а за Варненска област техният брой е към 350.
От районната конструкция на Червения кръст имат подготвеност да обезпечат спасители и за неохраняемите, само че посещавани плажове, стига страната да поеме заплащането на месечните хонорари.
Варна ще означи 142 години от експлоадирането на Априлското въстание. Днес от 11:00 часа пред паметника на Георги Бенковски в Морската градина ще бъде отслужена заупокойна молитва, а по-късно ще бъдат поднесени венци и цветя в символ на благодарност пред паметта на починалите участници във въстанието. Организатор на честването е Община Варна, с поддръжката на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР