На Позитано 20 се събират членове на Националния съвет на

...
На Позитано 20 се събират членове на Националния съвет на
Коментари Харесай

Станишев: Къде е БСП и каква е нейната позиция?

На " Позитано " 20 се събират членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия с гледище да се организира съвещание на управителния орган на левицата.

Миналата седмица подписка на 72 души от Националния съвет не беше почетена от управлението на Българска социалистическа партия.

На влизане в централата водачът на ПЕС Сергей Станишев и членът на Националния съвет Михаил Миков разясниха настояването си.

" За да бъдем ние опция на безобразията на ГЕРБ, ние би трябвало да покажем, че в действителност ние почитаме личните институции. В Българска социалистическа партия има събрани  подписи, би трябвало да се събере съвещание, по тази причина съм тук ", сподели Станишев.

" А и политическата конюнктура е такава, че постанова съвещание на Националния съвет. Предишното съвещание на финала беше провалено от управлението ", сподели Миков.

Малко по-късно стартира съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, само че в отсъствието на водача на левицата Корнелия Нинова. Заместник-председателят на Парламентарната група Драгомир Стойнев уточни дневния ред. " Точка първа е настоящата политическа конюнктура и политика на Българска социалистическа партия като най-голяма опозиционна мощ в публичните процеси. Точка втора - разискване и предложение към претекстовете на вота на съмнение взаимно с парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " и идния спор в Народно събрание ", сподели Стойнев.

" Първият и основен въпрос на днешното съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия е политическата обстановка в страната. Виждаме, че уредници на тези митинги са политически сили със собствен дневен ред. Но ние и до момента не сме декларирали къде е Българска социалистическа партия и каква е нейната позиция. Има анонимна декларация от пресцентъра от петък, само че няма декларирана позиция на Националния съвет или на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. И това е първото нещо, което би трябвало да направи пленумът през днешния ден ", счита Станишев.

" За да бъдем ние опция на безобразията на ГЕРБ, на този метод на ръчно ръководство на страната, заобикалящо институциите, ние би трябвало да покажем, че почитаме личните си институции вътре в Българска социалистическа партия. Нашата партия има обичаи, а уставът е еднопосочен, той не предстои на трактовка и свободни тълкования. Има събрани подписи, би трябвало да се събере съвещание и по тази причина съм тук ", уточни Станишев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР