На повечето от нас ни е позната ситуацията, в която

...
На повечето от нас ни е позната ситуацията, в която
Коментари Харесай

Защо ни е трудно да разопаковаме багажа след пътуване

На множеството от нас ни е позната обстановката, в която се прибираме от пътешестване и багажът ни чака с дни да го разопаковаме и подредим . Разбира се, има и хора, които свършват тази работа на мига, щом прекрачат прага на дома.

Ако обаче ние сме от първия вид, евентуално се оправдаваме сами пред себе си с най-обикновен мързел. Психолозите обаче имат друга позиция, включваща няколко аргументи за синдрома на неоправения багаж.

Вълнение

Него просто го няма, за разлика от момента, когато опаковаме багажа и се приготвяме за потегляне. И защото не се усещаме стимулирани да разхвърляме куфара, считаме това за досадно обвързване, което гледаме да отложим оптимално във времето. А и нямаме и краен период, който да ни пристиска да го създадем.

Според клинични психолози, отлагането на разопаковането на багажа може да се дължи на желанието ни да удължим чувството на независимост, което ни дава пътуването , както и да отхвърляме да приемем, че сме се върнали към нормалното си всекидневие.
 Снимка 453546

Изкушение

Да отлагаме разопаковането на багажа може да бъде форма на отсрочване, смесена с отказване . Тези усеща се появяват, когато ни е неприятно да вършим нещо. Все отново, да изпразним куфара значи, че ваканцията е свършила, а на нас това не ни харесва.

Когато отлагаме, ние отхвърляме края на пътуването, един тип сме в печал, че е свършило, макар че е много безсмислено и не трансформира обстоятелствата. Понякога просто желаеме да усетим, че имаме надзор над обстановката и нещата ще се случат, когато ние преценим, написа Huffington Post.
 Снимка 453548

Вещи

Вероятна причина да не желаеме да се захващаме с разопаковането на багажа е, че имаме прекомерно доста движимости и прекомерно доста от тях взимаме, когато сме на път . Тогава задача се трансформира в психически сложна. Тъй като осмислянето от какво в действителност се нуждаем и от какво - не също е комплицирана задача, мнозина се пробват просто да я отсрочат във времето.
 Как би ни се отразило пътешестване до Марс
Как би ни се отразило пътешестване до Марс

Готов ли е човешкият организъм за дълбокия космос

Какво да създадем

Ако и ние имаме същия проблем с разопаковането на багажа, първата и най-важна стъпка, която би трябвало да осъществим, е да пътуваме с допустимо минимум движимости. Полезно е и да държим куфарите си проведен , като използваме несесери и обособени торби. А най-хубавият съвет е да разопаковаме багажа си незабавно щом се приберем. Така няма да си оставим време да отлагаме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР