На повечето места в страната желаещите медици, сестри, фармацевти и

...
На повечето места в страната желаещите медици, сестри, фармацевти и
Коментари Харесай

Ръководителят на Националния ваксинационен щаб: Организацията е много добра

На множеството места в страната искащите медици, сестри, фармацевти и стоматолози към този момент са обхванати от имунизационния развой, заяви пред БНР проф. Красимир Гигов. Според проекта това е първата от петте планувани етапи, изясни ръководителят на Националния имунизационен щаб.

„ Да не забравяме, че сме подвластни от доставките. Ако през днешния ден получим ваксини, да идващия ден те се употребяват. Организацията е доста добра “, изясни проф. Гигов.

Към момента имунизираните са близо 20 хиляди. И двете ваксини – и на „ Пфайзер “, и на „ Модерна “ са на еднакъв принцип и имат добра успеваемост – 95%. Разлика има в изискваните условия за предпазване. Засега няма данни за противопоказност на препаратите. Все отново има ограничаване във връзка с бременни дами и на пациенти с автоимунни болести, добави проф. Гигов. И акцентира, че хората би трябвало да са уверени – това към този момент е единственото средство за предотвратяване.

Засега България е измежду последните места по брой имунизирани, само че скептицизмът отстъпва и от ден на ден наши сънародници желаят да се ваксинират против COVID-19. Очаква се при започване на февруари в страната да бъдат доставени задоволително ваксини, с които ще можем да наваксаме изоставането си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР