На повърхността на река Пеенестром в Германия са изплували хиляди

На повърхността на река Пеенестром в Германия са изплували хиляди ...

В река в Германия откриха нещо, което накара полиция, ветеринари и еколози да се чудят и маят.

На повърхността на река Пеенестром в Германия са изплували хиляди риби с откъсани глави. Какво точно се е случило с тях е неизвестно, съобщават местните издания.

Инцидентът е станал в германския град Волгаст. Местните работници открили рано сутринта, че цялата повърхност на водата край брега е покрита с мъртва риба. На всички от тях главите били грубо отрязани, много от тях имали и наранявания. Версията, че рибата е попаднала във водата в резултат на произшествие в завода за преработка на риба е отпаднала.Мъртвите риби заемали пространство от 3 метра ширина и 500 метра дължина. Полицията, ветеринарите и природозащитниците били включени в разследването. Проведени са изследвания на водата и рибните трупове, но не е открито нищо неочаквано и не е станала ясна причината за странния случай.Местните власти предполагат, че рибата е могла да умре по време на изпомпвана на вода от сухия док, но това също не обяснява тежките наранявания на главата.

От полицията са заявили, че причината за инцидента е „стечение на неблагоприятни обстоятелства“, но не са огласени подробности от разследването.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

Източник: blitz.bg