На последното за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъжда създаването

...
На последното за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъжда създаването
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат създаването на „Държавна петролна компания“

На последното за седмицата пленарно съвещание Народното събрание ще разисква основаването на „ Държавна петролна компания “ и построяването на верига държавни бензиностанции.

Идеята е на Министерски съвет и минава през промени в Закона за държавния запас и военновременните ресурси, които депутатите ще обсъдят на първо четене.

Засега се планува основаването на към 100 бензиностанции, които ще бъдат ситуирани върху земя, която е обществена благосъстоятелност – държавна или общинска, а за построяването им няма да бъдат употребявани пари от държавния бюджет, а притеглен капитал. Обектите за зареждане ще бъде съсредоточени тук-там, където други участници нямат интерес или където има няколко обекти със сходни или идентични цени на горивото.

С построяването на данъчните хранилища, които ще бъдат в ръководство на държавното дружество, надлежно на бензиностанции, ще се подсигурява директната връзка данъчен склад – краен пропагандатор на горива, което от своя страна ще подсигурява бистрота и допустимо най-ниска цена за потребителя, надяват се вносителите.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов разгласи, че страната обмисля и създаване на инфраструктура за зареждане на електрически коли.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР