На последното за 2019 година заседание Министерският съвет взе решение

...
На последното за 2019 година заседание Министерският съвет взе решение
Коментари Харесай

Правителството отдава на концесия плаж „Слънчев бряг-юг“

На последното за 2019 година съвещание Министерският съвет взе решение за разкриване на процедура за възлагане на концесия за морски плаж „ Слънчев бряг-юг “, който е част от община Несебър.
Целта е линията да бъде обезопасена и да дава услуги от публичен интерес за периода на концесията. Процедурата ще се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие. Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Той е съгласуван със периода за откупуване на вложенията и визия за дълготрайно развиване на морския плаж.
Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 530 809 лв. без Данък добавена стойност. Той е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.
Морският плаж ще бъде гарантиран със наложителните действия като обезпечаване на водно избавяне на прилежащата акватория, здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР