На последното си заседание за годината правителството отчете свършеното през

...
На последното си заседание за годината правителството отчете свършеното през
Коментари Харесай

Министрите на последното заседание: Тежка, трудна, но успешна година

На последното си съвещание за годината държавното управление регистрира свършеното през 2019-а. Два часа министрите обясняваха какво са свършили пред премиера Бойко Борисов онлайн пред телевизионните камери. Нито един от тях не видя пропуски в работата си.


Тежка, сложна, само че сполучлива година. Така министрите видяха 2019-а.

Ключови външнополитически начинания и триумфи за България: срещата на премиера Бойко Борисов и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Белия дом, визитата на папа Франциск у нас и рекомендацията на Европейска комисия да отпадне мониторинга за нас.

За армията: нови изтребители Ф-16, рационализация, повече постъпващи бойци.

В стопанската система и финансите: през април България може да стане член на Банковия съюз, две стъпки преди пълноправно участие в Еврозоната.

Два пъти - на евро- и локални избори, гласоподавателите дадоха поддръжка на този съдружен кабинет, означи и министър председателят Бойко Борисов.

Правосъдният министър дефинира годината като " забележителна " за правосъдната система на България. Премиерът прикани да се работи и да се разпространяват неповторимите археологически обекти: край Петрич, Търговище, Провадия и Перперикон. Кабинетът отпусна и 2,3 млн. лева за Атонския манастир и 55 за нов държавен аероплан.

Успех за България е новият сектор на Мария Габриел в Европейска комисия и избирането на Кристалина Георгиева за шеф на МВФ. Най-много чужденци със статут на уседналост във Англия преди Брекзит са българите - регистрира вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Над 90% от нашите съграждани там към този момент са получили този статут, това са 130 000 български жители, живеещи във Англия. Бойко Борисов, министър-председател: Това с Борис Джонсън го договорихме и си удържа на думата.
80% от европарите за новия програмен интервал са контрактувани, означи вицепремиерът Томислав Дончев. Икономическата промяна на България ще е приоритет за следващата година.
Томислав Дончев, вицепремиер: Тежка година с доста политически провокации, два пъти избори, рецесии, африканска чума по свинете, всевъзможен вид политически нервности.
Все повече българи се връщат у нас.
Мариана Николова, вицепремиер по демографската и обществена политика: Над 16 000 българи са се завърнали, а през 2017 година са били към 13 000.
Три кредитни организации покачиха рейтинга на страната, а през април ще влезем в Банковия съюз, сивата стопанска система е едвам 20% похвали се Владислав Горанов.
Владислав Горанов, вицепремиер и министър на финансите: Знаем данните за контрабандата на цигари, една от най-ниските в Европейски Съюз. Бойко Борисов, министър-председател: Най-ниската.
За армията: нови изтребители Ф-16, 400 бойци повече са постъпили в армията, в сравнение с са напуснали, ремонтират се самолети и танкове, купуват се два миненосеца, трите модернизационни плана се движат, откри се Военновъздушни сили учебно заведение.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Керванът върви в вярната посока. Това, което се случи последната една година, не се е случвало 30 години преди този момент.
Вътрешният министър се похвали с намаляла битова престъпност, нула миграционен напън по границите, рекордно малко телефонни измами.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Тази година са намалели с 50% по отношение на предходната.
БДЖ е към този момент без никакви задължения, регистрира транспортният министър, здравният - че с парите от нарастването на 246 клинични пътеки ще се усилят заплатите на медицинските служащи. Премиерът означи, че са извоювани евро- и локалните избори.
Бойко Борисов, министър-председател: Следващата година би трябвало оптимално да се понижат грешките и пропуските. Да си довършим програмата до дъно.
Социалният министър подсети, че минималната заплата ще се усили до 610 лева следващата година, просветителният - учителските заплати, а районният - че продължава строителството на " Хемус " и " Струма ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР